BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Autorizatia de securitate la incendiu a hotelului Roma apare ca emisa in 2001, insa, in urma cu doi ani, pompierii de la ISU Banat a aplicat o amenda pentru nereguli care vulnerabilizau cladirea     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis anunta, pentru 25 octombrie, Ziua Portilor Deschis, cand orice persoana poate vizita institutia fara riscul de a fi retinuta     Fostul sef al ANAF, aradeanul Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de influenta, instanta mentinand si sechestrul pe bunuri de aproape 3 milioane de euro    Sorin Grindeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca are un salariu de "doar" 8.000 de lei pe luna si ca, pentru un asemenea venit, abia si-a convins sotia sa-l lase la Bucuresti    Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala in dosarul in care SC Aeroportul Caransebes SA este suspectat ca a incasat subventii ilegale de la APIA

EXCLUSIV! Sorin Grindeanu a acceptat o donatie in valoare de 5.000 de lei de la senatorul Adi Diaconu! Pe ce resurse financiare se bazeaza fostul premier pana la gasirea unui job

Exclus din PSD, dar aflat inca la conducerea filialei social-democrate din Timis, Sorin Grindeanu nu pare grabit sa-si caute un job sau, cel putin, inca nu a anuntat public ca a batut palma cu vreun angajator.

Deocamdata, in plin razboi personal cu liderul maxim Liviu Dragnea, este greu de crezut ca fostul premier va fi ajutat de vreun director de institutie deconcentrata, fara ca acesta sa-si riste functia oferita de partid. Paradoxal, nici firmele private nu ar fi scutite de riscuri daca-l “gazduiesc” pe Sorin Grindeanu, cata vreme, dupa cum s-a vazut in cazul Rise Project, inspectorii ANAF au devenit cainii de paza ai democratiei marca Liviu Dragnea.

In aceste conditii, pana trece furtuna politica, Sorin Grindeanu ar putea anunta ca primeste donatii personale din partea prietenilor si colegilor de partid.

Primul pas in aceasta directie l-a facut inca de anul trecut, cand, potrivit declaratiei de avere, a acceptat o donatie in valoare de 5.000 de lei de la senatorul Adrian Diaconu. Parlamentarul PSD a fost la un pas sa-i doneze prietenului sau si o statuie in orasul de pe Bega, insa a renuntat la proiect dupa ce a fost ironizat in spatiul public pentru obedienta.

De asemenea, si sotia fostului prim-ministru a primit o donatie in valoare de 10.000 de euro, bani oferiti de Nicolae Grindeanu. Pe de alta parte, fostul premier detine bunuri si proprietati care-i pot asigura, in caz de nevoie, siguranta financiara a sa si a familiei sale.

Astfel, impreuna cu sotia sa, Sorin Grindeanu detine doua terenuri intravilane, dobandite prin contract de vanzare-cumparare, unul in Timisoara, de 270 mp, altul in comuna Giroc, judetul Timis, a carei suprafata este de 503 mp. Tot in Giroc, sotii Grindeanu si-au ridicat o casa de locuit, in suprafata de 205 mp. In Timisoara, Sorin Grindeanu a detinut un apartament, pe care l-a vandut parintilor sai, cu 30.000 de euro.

Tot in 2016, el a instrainat un ATV, cu 4.000 de lei, si un teren aflat in comuna Banloc, judetul Timis, catre SC Toli Agro SRL, in schimbul caruia nu a primit niciun ban.

In acelasi an, Grindeanu a dat un avans de 166.000 de lei, pentru achizitionarea unui apartament de la firma SC Huser SRL.

Premierul Grindeanu are si datorii. In anul 2007, acesta a contractat un credit de la ING Bank, in valoare de 52.400 de euro, scadent in 2035.

Anul trecut, Sorin Grindeanu a incasat 38.580 de lei, acesti bani reprezentand indemnizatia de deputat, plus 41.271 de lei, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Sotia sa, Mihaela, pentru functia de manager al SC Duofarm SRL, a luat 16.262 de lei, la care se adauga si o indemnizatie 7.354 de lei, pentru cresterea copiilor. Mai mult, ea a mai obtinut 4.440 de lei din inchirierea unui apartament.

Cei doi copii ai cuplului Sorin – Mihaela Grindeanu au incasat o alocatie de circa 3.000 de lei. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: