RAZBOI LA DNA! Nereguli grave in dosarele instrumentate de Mihaiela Iorga-Moraru! In fisetul procuroarei s-au gasit mari sume de bani, obiecte de lux si denunturi la care nu s-a dat curs

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) acuza nereguli grave in dosarele instrumentate de Mihaiela Iorga-Moraru, unul dintre cei doi procurori  anticoruptie revocati din functie, la inceputul lunii iulie.


In fisetul ei din birou ar fi fost gasite importante sume de bani pentru care nu exista justificare, obiecte de lux si documente acuzatoare la adresa unui inalt oficial, carora anchetatorul nu le-a dat curs, mai sustine DNA.

Intr-unul dintre dosare ar fi fost gasita suma de 398.000 de lei, primita de la o persoana fizica, dupa cum reiese dintr-un proces verbal intocmit de magistratul care a lucrat la DNA pana la inceputul acestei luni, insa banii nu erau justificati in vreun fel si nici nu proveneau din fondul de flagrant, sustine DNA. De asemenea, a fost gasit si un ceas in valoare de aproape 68.000 de lei si un stilou de peste 8.000 de lei, care erau probe intr-un dosar si ar fi trebuit sa stea, in mod normal, in camera de probe a DNA si nu in fisetul procuroarei, potrivit Directiei.

Intr-un alt dosar, Mihaela Iorga-Moraru ar fi facut demersurile pentru solicitarea unui aviz pentru inceperea urmaririi penale, l-ar fi obtinut, dar ar fi dat curs acelui aviz abia dupa ce faptele s-au prescris, adauga sursa citata.

Pe de alta parte, in prezent, Inspectia Judiciara face verificari privind o plangere depusa de Mihaela Iorga-Moraru si alti doi procurori la adresa sefei DNA, dupa ce i s-a cerut sa faca un test cu detectorul de minciuni in ancheta privind inregistrarile aparute in spatiul public, in care Laura Codruta Kovesi ar fi cerut sa se ajunga la premier.

Procurorul revocat din DNA la cererea Laurei Codruta Kovesi, Mihaela Moraru Iorga, a precizat, la Antena 3, ca nu intelege de ce procurorul-sef al institutiei „si-a schimbat parerea despre ea”, dar ca banuieste ca de vina ar fi fost „atitudinea sa fata de anumite dosare”.

„Este un mare semn de intrebare pentru mine. Faptul ca s-a dispus acest control strict din cauza activitatii mele, daca acest lucru s-a intamplat, ceea ce ma indoiesc. La un moment dat, eu aveam activitate cat o jumatate de sectie, nu poti sa compari un procuror cu 180 de dosare in lucru, cu unul cu 30 de dosare in lucru si nici complexitatea cazurilor instrumentate de mine. Ce a determinat-o pe dansa sa-si schimbe parerea mea despre mine nu stiu, dar pot sa banuiesc ca atitudinea mea fata de anumite dosare. Sunt dosare sensibile, dosare in care un cuvant spus altfel de mine poate schimba in totalitate cursul dosarului si il poate afecta la Curtea de Arbitraj”, a declarat Mihaela Moraru Iorga, la Antena 3. (Vlad Enciu)

One thought on “RAZBOI LA DNA! Nereguli grave in dosarele instrumentate de Mihaiela Iorga-Moraru! In fisetul procuroarei s-au gasit mari sume de bani, obiecte de lux si denunturi la care nu s-a dat curs

  1. Doamna procuror intelege sa se dezvinovateasca la un post de televiziune al unui condamnat penal proaspat eliberat!Avem televiziunea publica,N-a aflat ca mai sunt si institutii media care n-au legatura cu mafia?

Leave a Reply