ELIBERARE! “Terorista” Oral Nalan, pusa in libertate de judecatorii Curtii de Apel Timisoara! Schimbarea de atitudine a magistratilor in acest dosar, pusa pe seama sesizarii Inspectiei Judiciare

Curtea de Apel Timisoara s-a dovedit receptiva la criticile din presa internationala privind deciziile cu tenta politica din dosarul turcoaicei Oral Nalan, arestata preventiv in vederea extradarii in tara de bastina – unde are de ispasit o condamnare de 30 ani inchisoare sub acuzatia de terorism -, desi are statut de refugiat politic in Belgia.


Astfel, la doar doua zile de la sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la incalcarea principiului repartizarii aleatorii a dosarului, invocandu-se suspiciunea ca acest caz a fost dirijat catre judecatori care au lucrat in trecut pentru structuri apartinand Ministerului de Interne si s-ar afla sub influenta directa sau indirecta a acestora, Curtea de Apel Timisoara si-a schimbat radical atitudinea fata de acest caz.

“Revoca masura arestarii provizorii in vederea extradarii dispusa fata de persoana extradabila Oral Nalan prin incheierea din data de 08.07.2017, pronuntata de Curtea de Apel Timisoara in dosarul nr. 851/59/2017. Dispune punerea in libertate a persoanei extradabile de sub puterea mandatului de arestare nr. 79/PI/ME/08.07.2017 emis de Curtea de Apel Timisoara in dosarul nr. 851/59/2017 la data ramanerii definitive a prezentei incheieri. Dispune plata din fondurile Ministerului Justitiei catre traducator Yesilirmak Omer Faruk a sumei de 300 lei, onorariu traducere”, este noua decizie a magistratilor banateni.

Avand in vedere interesul Ambasadei Turciei pentru acest caz, cu siguranta, in termenul de contestatie de 48 de ore, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara vor ataca aceasta decizie la instanta superioara. (G.I.)

Leave a Reply