BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

DOSARUL MIORITA! Ciobanul din Timis batut violent de amantul sotiei sale, boitar la stana, va fi despagubit cu 30.000 de euro! Agresorul isi va petrece urmatorii 5 ani si jumatate la inchisoare

Ciobanul din localitatea Checea, judetul Timis, care a trecut pe langa moarte sub un pod de cale ferata, dupa ce a fost zdrobit cu batele de un fost angajat si de fratele sau, va fi despagubit cu suma de 30.000 de euro.

In schimb, batausii, Turc Eugen-Petru si Turc Aurel-Cristian, au fost condamnati la cate 5 ani si sase luni de inchisoare si, in urma cu doua zile, s-au predat pentru a fi dusi la Penitenciarul Timisoara.

Paradoxal, in acelasi dosar a fost condamnata si sotia victimei, Ana Beschiu, care a luat un an cu suspendare pentru marturie mincinoasa, dupa ce a incercat sa-si protejeze amantul si sa ascunda informatii despre tentativa de omor comisa asupra sotului sau.

Ancheta procurorilor a relevat faptul ca, in noaptea de 31.05.2016, in jurul orei 23, inculpatii Turc Eugen-Petru si Turc Aurel-Cristian s-au deplasat cu un autoturism pe izlazul de la marginea localitatii Checea, unde l-au pandit pe Beschiu Constantin, care se afla pe un camp cu oile la pascut.

“Sub un pod de cale ferata i-au aplicat victimei multiple lovituri cu bate din lemn in cap si peste torace, precum si o lovitura cu un corp taietor in bratul stang, lovituri in urma carora persoana vatamata a suferit leziuni traumatice grave ce i-au pus viata in primejdie viata si care necesita 65 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare”, spun procurorii.

Supararea agresorilor a fost provocata de refuzul ciobanului Beschiu Constantin de a-l plati pe boitarul Turc Eugen-Petru, cu care se intelesese ca la sfarsitul anului 2014 sa-i dea 30 de oi, plus mieii, pentru munca prestata la stana sa.

“In cursul lunii noiembrie 2014, victima Beschiu Constantin, afland despre sotia sa Beschiu Ana ca ar fi avut o relatie extraconjugala cu inculpatul Turc Eugen-Petru, l-a dat afara de la stana, refuzand sa-i mai dea oile cu care s-au inteles initial”, mentioneaza in rechizitoriu procurorul Ioan Damian de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

In data de 20.09.2016, cu ocazia audierii sale in calitate de martor in dosarul nr. 241/P/2016, avand ca obiect infractiunea de tentativa  de omor comisa asupra sotului ei, Beschiu Ana a facut afirmatii mincinoase si nu a spus tot ce stie in legatura cu agresiunea fizica comisa asupra sotului sau.

“A precizat in mod nereal ca nu poate acuza pe nimeni de comiterea infractiunii, ca nu a discutat cu inculpatul Turc Eugen-Petru si nici nu cunoaste vreun numar de telefon al acestuia, omitand sa declare ca, ulterior comiterii faptei, mai precis in timpul discutiilor telefonice avute cu inculpatul Turc Eugen-Petru in zilele de 05.07.2016 si 07.07.2016, cat si dupa, pe parcursul lunii iulie 2016,  acesta i s-a destainuit si ca atare, pe de o parte, i-a recunoscut ca el si fratele lui Turc Aurel-Cristian sunt autorii agresiunii fizice comise asupra sotului ei, iar pe de alta parte i-a povestit in ce a constat participatia fiecaruia”, mai precizeaza procurorul.

Tribunalul Timis a hotarat, in 16.05.2017, condamnarea celor doi batausi la cate 5 ani si sase luni de inchisoare si plata in solidar a 30.000 de euro cu titlu de daune materiale, iar sotia victimei a primit un an de inchisoare cu suspendare. La termenul din 19.07.2017, Curtea de Apel Timisoara a decis sa respinga contestatiile inculpatilor si a dispus emiterea mandatelor de executare a pedepselor.

De remarcat ca, in acest dosar, s-au confruntat la bara doi avocati de succes din Baroul Timis, cand prieteni, cand adversari. Este vorba despre Florin Kovacs, aparatorul sotului batut cu bestialitate, si Carmen Obirsanu, care a reprezentat-o in fata instantei pe sotia adulterina… (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: