EXCLUSIV! Sotie de director, numita de primarul Nicolae Robu in fruntea noii Directii de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara! Desfiintarea furnizorilor de servicii sociale, considerata ilegala

La nici o luna dupa ce a reusit sa treaca prin Consiliul Local, dupa o sedinta cu scantei, proiectul de organizarea a serviciilor sociale la nivelul Municipiului Timisoara, primarul Nicolae Robu s-a grabit sa numeasca un director general care sa se ocupe de implementarea noii structuri edilitare.


Dupa cum era de asteptat, confirmandu-se zvonurile care circula inca de acum un an, persoana considerata competenta pentru a pune pe picioare Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara este nimeni alta decat Rodica Cojan, sotia directorului executiv al Politiei Locale, Dorel Cojan.

“Incepand cu data de 24.07.2017, doamna Cojan Rodica, consilier clasa I, gradul profesional superior la Biroul Relatii Internationale, va exercita cu caracter temporar (6 luni), functia publica de conducere director general – Directie de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara”, a dispus primarul Nicolae Robu prin decizia 1249/24.07.2017.

Inca nu se cunoaste cu exactitate modalitatea in care cele 282 de posturi de personal contractual, cu functii de conducere si de executie, vor fi preluate de Directie de Asistenta Sociala, insa este clar ca, odata cu implementarea noii structuri, Directia de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara, Serviciul pentru Protectia Copilului si Familiei Timisoara, Serviciul pentru Protectia Persoanelor cu Handicap Timisoara, Centrul Social de Urgenta pentru Persoane fara Adapost cu Cantina Sociala Timisoara si Caminul pentru Persoane Varstnice Timisoara, institutii cu personalitate juridica, vor fi desfiintate.

Reamintim ca intentia primarului de a organiza serviciile sociale intr-o singura institutie, care sa fie condusa de Rodica Cojan, dateaza inca din primavara anului trecut, cand proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru ca nu avea avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si nici al Sindicatului Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara.

De altfel, liderul de sindicat Tiberiu Negrei a atentionat si de aceasta data ca proiectul nu este legal, pentru ca ANFP nu ar fi dat aviz pentru desfiintarea celor cinci structuri de protectie sociala, in timp ce consilierul local Luminita Tundrea a explicat, in sedinta de Consiliu Local in care proiectul a trecut la limita, cu 14 voturi, ca actele referitoare la fundamentarea organizarii serviciilor sociale la nivelul Municipiului Timisoara nu au ajuns la consilieri, desi au fost solicitate, si si-a exprimat temerea ca ANFP ar putea sa sanctioneze primaria.

“Nu intelegem modul in care se eficientizeaza activitatea daca se desfiinteaza 5 entitati publice care isi desfasoara activitatea, din care 4 sunt acreditate si licentiate in conditiile legii. Numai una dintre entitatile publice propuse spre desfiintare, si anume Centrul Social de Urgenta pentru persoane fara Adapost cu Cantina Sociala, nu este acreditata si licentiata”, s-a mentionat, anul trecut, intr-o nota de protest inaintata primarului de catre conducerea Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara.

Dupa cum se cunoaste, sefa Centrului Social de Urgenta pentru Persoane fara Adapost cu Cantina Sociala a fost Rodica Cojan, promovata intempestiv director general al Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara. (Mara Ion)

5 thoughts on “EXCLUSIV! Sotie de director, numita de primarul Nicolae Robu in fruntea noii Directii de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara! Desfiintarea furnizorilor de servicii sociale, considerata ilegala

 1. Alta manevra inteligenta a lui nea Robu. Ne-am prins, sa sti !
  Apoi cine o sa-i mai duca chiftele, in semn de recunostinta, dupa gratii, daca nu chiar nea Dorel (sotul) care fie ca apeleaza la relatii si i le vira printre gratii, fie intra pe usa principala si i le inmaneaza personal.
  Asa da strategie. Doar un manager de clasa putea prognoza o asemenea situatie.

 2. Nea Dorel e bine împământenit în administrația locală , dacă vor frații poate candida și pentru primar , doar are experiență .

 3. Buna ziua. Se vorbea prin urbe ca nea Robu are o relatie apropiato-profesionista cu tanti Rodica. Acum insa, mitul fu spulberat cand vazuram cu totii cum arata tanti Rodica.
  Asta ne duce cu gandul ca tanti Rodica este cat de cat competenta, mai ale ca vine de la relatii cu strainii, adica relatii internationale cum se zice acum mai modern.

 4. Miram-as ! Nu ca n-ar fi si el bun la ceva, dar asta are numai sex in cap, iar asa ceva nu se regaseste in programul de guvernare al PSD.

 5. Gică ai dreptate dar gloanțe oarbe , amazoanele știu ,ca și pesedeul de fapt , vrajă , oricum bugetul familiei în continuă creștere , ce economie de piață , o viață orientată la stat și lins cât se poate la șefi pt bunăstare .

Leave a Reply