CAZUL COTOFANA! Cine sunt “calaii” judecatoarei din Arad exclusa din magistratura? Umbra unui fost general din SRI, deasupra intereselor care puteau proteja practicile penale din sistem

Cazul excluderii din magistratura a judecatoarei Laviniei Cotofana, de la Judecatoria Arad, dupa ce a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara asupra unei posibile filiere de sifonare a banilor publici, la care au aderat avocati si magistrati din justitia aradeana, este tratat pe larg, in continuare, pe blogul lui Radu Soviani.


In tentativa de a descoperi cine ar fi avut interesul obtinerii celei mai aspre sanctiuni disciplinare impotriva Laviniei Cotofana, jurnalistul dezvaluie, in episodul III al investigatiei sale, ca Baroul Arad si decanul Cristian Alunaru aveau tot interesul sa “ingroape” afacerea delegatiilor extrajudiciare neincuviintate de instanta, imediat dupa deconspirarea acesteia de catre Lavinia Cotofana.

O alta persoana interesata de mazilirea judecatoarei a fost presedintele Judecatoriei Arad de la acel moment, Flavius Bradin, in prezent judecator la Tribunalul Arad si purtator de cuvant al instantei, care a sustras inregistrari video din sistemul de supraveghere video al Palatului de Justitie din Arad, pentru a sustine in fata Inspectiei Judiciare faptul nereal ca judecatoarea Lavinia Cotofana ar fi audiat minori, in biroul sau, in prezenta sotului ei, avocatul George Cotofana. De altfel, Flavius Bradin a si sustinut, in maniera nejustitiara, ca “Lavinia Cotofana si-a folosit functia in interesul DNA’’.

Jurnalistul sustine ca, indubitabil, cele doua interese comune, de grup, ale decanului Alunaru si ale judecatorului Bradin, au reusit sa paveze un drum cu o unica destinatie: inspectorul Dantes Marcovici, de la Inspectia Judiciara.

Foarte probabil, este pentru prima oara in istoria Inspectiei Judiciare cand un inspector judiciar se sesizeaza pe holurile unui tribunal pentru verificarea unor posibile abateri disciplinare, luand in serios reclamantia facuta “in trecere” de decanul influent al baroului din orasul de bastina al unui temut general din SRI. Pare o gluma, dar la vremea respectiva, asa au functionat lucrurile…

Alte detalii din culisele acestui caz unic in justitia romaneasca, cititi aici! (Gigi Ilas)

Leave a Reply