EXPLOZIV! Cutremur in lumea interlopa din Timisoara, dupa eliberarea din inchisoare a “imparatului” Utu Rohozneanu! Se asteapta reglari de conturi dirijate de cel mai periculos infractor din Romania

Liberarea conditionata a liderului lumii interlope din Arad, Utu Rohozneanu, care ar fi trebuit sa stea dupa gratii pana in 2040, a provocat un adevarat cutremur printre gastile infractionale din Timisoara. Tovarasii “imparatului” de la Arad incearca sa-si impuna dominatia asupra localurilor de noapte, cazinourilor si cluburilor din orasul de pe Bega, bazandu-se pe protectia oferita de unul dintre cei mai periculosi infractori din Romania.


De altfel, in urma cu cativa ani, Utu Rohozneanu nu a ezitat sa traga cu pistolul la restaurantul Termal, la petrecerea ocazionata de botezul fiului lui George Pop, fost boss al lumii interlope din Timisoara, mort in conditii suspecte la cabana sa de pe malul lacului Surduc. Incidentul de la botez a fost musamalizat, in conditiile in care printre invitatii la eveniment s-au aflat politisti, judecatori, procurori, vamesi si alti oameni cu greutate din institutiile de autoritate ale statului.

Desi liberarea conditionata presupune un comportament de cetatean exemplar, pentru ca masura sa nu fie revocata de instanta de judecata, exista temeri ca Utu Rohozneanu isi va regla conturile cu adversarii din Timisoara prin intermediul “sagetilor” din jurul sau. Cu alte cuvinte, decizia Tribunalului Prahova de a-l pune in libertate pe Utu Rohozneanu, considerat cel mai violent si imprevizibil interlop din Romania, la doar trei ani dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a contopit toape pedepsele si l-a condamnat definitiv la 26 de ani de inchisoare a dat de lucru atat politistilor din Arad, cat si celor din Timisoara.

“Contopeste pedepsele si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani inchisoare, sporita cu 14 ani, o luna si 20 de zile, urmand ca in final condamnatul sa execute 26 de ani, o luna si 20 de zile inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor”, este sentinta care ar fi trebuit sa-l tina dupa gratii pana in 2040, dar se pare ca infractorul de la Arad are sustinatori extrem de influenti.

Reamintim ca, pana in 27 ianuarie 2009, cand a fost retinut, la “pachet” cu locotenentii sai, de catre procurorul sef al DIICOT Arad, Dan Ilarie, intr-un dosar de infractiuni cu violenta si trafic international de droguri de mare risc, Utu Rohozneanu s-a facut remarcat nu numai in Romania.

A ajuns in atentia autoritatilor in Italia, la Brescia, unde a fost arestat, in 2006, in cadrul celei mai ample actiuni locale de interventie pe chestiuni mafiote din istoria recenta a orasului, ca fiind conducatorul unei retele care a clonat peste 1000 de carduri, in Venezuela, unde a facut trafic de cocaina, dar si in Sri Lanka, unde s-a profilat pe recuperari. (G.I.)

Leave a Reply