SOC! Gigi Becali risca sa se intoarca la inchisoare! Liberarea conditionata a patronului FCSB ar putea fi revocata, dupa ce acesta l-a amenintat prin sms pe directorul Penitenciarului Jilava

Sindicalistii din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) au cerut, luni, revocarea liberarii conditionate a latifundiarului Gigi Becali, intrucat acesta l-a amenintat pe directorului Penitenciarului Jilava, inchisoare in care se afla varul sau, Victor Becali.


„Consideram ca se impune sesizarea instantei de executare a pedepsei privative de libertate in legatura cu revocarea liberarii conditionate, dar si a organelor de urmarire penala pentru infractiunea de ultraj in forma calificata, fostul detinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor actiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane)”, a explicat presedintele FSANP, Sorin Dumitrascu.

Reactia Federatiei vine dupa ce patronul FCSB a intervenit in direct intr-o emisiune de televiziune, din data de 19 august, unde a afirmat cat se poate de explicit ca i-a transmis o serie de mesaje de amenintare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv ca acesta nu a aprobat o noua invoire pentru varul sau, inca detinut, Victor Becali.

Sursa citata a precizat acest demers se inscrie in programul de actiuni sindicale care are in vedere, pe langa imbunatatirea conditiilor de lucru si eliminarea deficitului de personal, si intarirea cadrului institutional si legal referitor la protectia personalului din penitenciare.

Pe 3 aprilie 2015, Gigi Becali a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Poarta Alba dupa ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani si sase luni de inchisoare, decizia fiind luata de Tribunalul Constanta. El a avut de executat o pedeapsa de 3 ani si sase luni, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la 3 ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii hotilor care i-au furat masina.

Contactat telefonic, Becali a declarat ca nu se teme ca va reveni in inchisoare. “La mintea lor de doi lei, ei cred ca se poate orice. Cum sa ceara revocarea eliberarii? Sunt tampenii. Da, am dat mesaje. Si ce? Nu am emotii…”, a spus Becali pentru GSP.RO. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply