BREAKING NEWS! Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori abundente si viscol in Timis si Caras-Severin, valabil pentru perioada 15 decembrie, ora 6 – 16 decembrie, ora 12     Primarul Nicolae Robu a anuntat primele proiecte ale Aliantei Vestului: promovarea turismului intre cele patru orase, contractarea de energie electrica de pe bursa, transportul calatorilor cu autobuzul la aeroportul din Cluj-Napoca    In perioada 10-13 decembrie, politistii rutieristi din Timis au aplicat 441 de amenzi, cele mai multe pentru depasirea vitezei, si au intocmit 11 dosare penale     Anul 2018, primul in care la conducerea CCIAT s-a aflat Florica Chirita, a fost declarat ca fiind unul foarte bun, in conditiile in care s-au organizat 20 de seminarii, 17 misiuni economice si 12 expozitii     Curtea Constitutionala a Romaniei sustine ca actul de coruptie trebuie sanctionat indiferent de beneficiar, chiar si daca este vorba despre sot/copil/parintii unui sponsor politic de beneficiarul folosului necuvenit şi ar fi "absurd" ca un act de corupţie realizat î    Societatea de Transport Public Timisoara pune la dispozitia calatorilor, gratuit, in perioada 15-26 decembrie, "Tramvaiul lui Mos Craciun", care va circula pe traseul istoric al liniei 6

EXPLOZIV! Un politist din Timis si-a “fluturat” pistolul de serviciu intr-o sala de judecata, unde a fost citat ca martor! “Am avut o temere sa-i adresez intrebarile din interogatoriu”

Dosarul incidentului de la clubul Heaven, din 16 iunie 2015, in care au fost implicati un agent de politie aflat in timpul liber si administratorul unei firme de bodyguarzi, continua sa tina capul de afis al proceselor penale aflate pe rolul Judecatoriei Timisoara.

Controversele din jurul acestui caz au fost sporite, la termenul de miercuri, de agentul Ovidiu Lese, seful Postului de Politie Dumbravita, citat ca martor in dosar, care s-a prezentat in fata instantei in tinuta de serviciu, avand asupra sa si pistolul din dotare. In ciuda protestului avocatilor apararii, care au solicitat reprogramarea martorului, judecatoarea Anita Cristina Balaban a dispus continuarea audierii.

“Nu este posibil ca un politist care este citat intr-un dosar ca persoana privata, sa vina la sala inarmat. Va spun drept, am avut o temere in a-i adresa intrebarile din interogatoriu. Probabil, prin afisarea pistorului, asta s-a si dorit, intimidarea asistentei. Nu inteleg de ce jandarmii de la paza instantelor au permis accesul cu pistolul, in conditiile in care martorul nu facea parte din vreo escorta a detinutilor. Am rugat-o pe doamna presedinta sa se consemneze acest incident in procesul verbal de sedinta si voi face plangere la CSM. Intrucat nu s-a reprogramat audierea acelui martor, am depus o cerere de recuzare a judecatorului”, ne-a declarat avocata Carmen Obirsanu.

De altfel, atat de sigur a fost martorul Ovidiu Lese pe efectul de timorare al asistentei, incat a gafat la una dintre intrebari si a recunoscut ca, in dimineata incidentului de la Heaven, a fost sunat de colegi din IPJ Timis pentru a fi intrebat daca Dan Brinzan a vrut sa violeze o fata in toaleta clubului. Ulterior a revenit si a precizat ca, de fapt, l-a sunat femeia de serviciu, insa avocatii apararii au solicitat sa se consemneze prima marturie.

Reamintim ca agentul Dan Brinzan, de la Politia Dumbravita, a fost acuzat ca a incercat sa abuzeze o tanara in toaleta clubului Heaven, moment in care a fost surprins de un bodyguard. In urma disputei fizice si verbale cu omul de la paza obiectivului, si-a scos un certificat medico-legal care atesta ca a avut nevoie de 35 de zile de ingrijiri medicale.

De partea cealalta, fostul campion national de lupte libere, Alin Ursu, administratorul firmei care asigura securitatea clubului Heaven, invoca faptul ca a intervenit la timp pentru ca tanara sa nu fie violata si, mai mult, ca a fost lovit de politist, dupa care au urmat o serie de imbranceli reciproce. De altfel, si Alin Ursu si-a scos un certificat medico-legal, document ce atesta ca a avut nevoie de cateva zile de ingrijiri medicale.

Procurorul Alexandru Ceausu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, a instrumentat in asa fel dosarul, chiar si dupa ce interceptat convorbirile telefonice ale bodyguardului, incat Alin Ursu a fost trimis in judecata pentru purtare abuziva, iar victima politistului, Daniela Coroiu, educatoare la o gradinita din Dumbravita, a fost transformata din martor in inculpat si acuzata de marturie mincinoasa.

Revenind la instanta de judecata, este de asteptat ca Anitei Cristina Balaban sa-i fie destul de greu sa  administreze impartial toate probele din dosar, in conditiile in care, pana in 16.05.2013, a fost colega cu anchetatorul Alexandru Ceausu, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara… (G.I.)

 

One Response to EXPLOZIV! Un politist din Timis si-a “fluturat” pistolul de serviciu intr-o sala de judecata, unde a fost citat ca martor! “Am avut o temere sa-i adresez intrebarile din interogatoriu”

  1. biz says:

    sigur in urma disputei “verbale” a primit politistul 35 de zile de ingrijiri medicale :))

Leave a Reply

%d bloggers like this: