CAZUT LA DATORIE! Militar roman mort in Afganistan, in urma unui atac taliban cu o masina capcana! Vehiculul blindat cu care patrulau militarii romani, distrus in totalitate

Ministerul Apararii Nationale informeaza ca unul dintre militarii romani raniti in atacul cu masina capcana din Afganistan de vineri dimineata a murit. Caporalul Madalin Stoica, in varsta de 41 de ani, era casatorit si avea un copil. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii.


Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP, cand un autovehicul capcana a intrat in blindatul lor. Cei sase militari aflati in vehicul au primit ingrijiri medicale, trei fiind evacuati pe calea aerului. Ceilalti trei au fost transportati pe roti la spital, conform procedurilor, pentru investigatii medicale, avand rani minore.

Un kamikaze la volanul unei masini capcana a intrat cu masina intr-un convoi al fortelor NATO. Atacul a “distrus total” vehiculul care transporta militarii romani, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al provinciei Kandahar, Fazal Bari Baryalai. Atentatul a fost revendicat de un purtator de cuvant taliban, Qari Yousuf Ahmadi.

Madalin Stoica a cazut la datorie in urma unui atac cu masina capcana asupra patrulei din care facea parte. In acelasi incident au fost raniti caporalul Ionel Buzea si fruntasul Ionel Toma. Acestia se afla sub ingrijire medicala la spitalul militar din Kandahar, arata sursa citata.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Madalin Stoica si a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi. (V.E.)

UPDATE! “In urma sesizarii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Ministerul Apararii Nationale in legatura cu incidentul produs in cursul zilei de astazi, 15 septembrie, in Afganistan, s-a constituit un dosar penal la Parchetul militar competent. Evenimentul s-a produs in cursul unei misiuni de patrulare cu un vehicul blindat, care a fost lovit, in mod intentionat, de un alt vehicul in care se afla un dispozitiv explozibil improvizat”, se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Leave a Reply