SOC LA IJ! Plangere penala impotriva procurorului Gheorghe Stan, adjunctul sefului Inspectiei Judiciare! Acesta va fi cercetat de DNA pentru santaj, dupa lansarea pe piata a unei inregistrari ilegale

Dupa aparitia in spatiul public a inregistrarii explozive in care se fac dezvaluiri despre presiunile sub care s-a derulat controlul Inspectiei Judiciare la DNA, procuroarea Mihaela Focica a depus o plangere penala la Parchetul General impotriva sefului adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, pe care il acuza de santaj.


“Ieri, doamna Focica s-a prezentat la Parchetul General, a cerut sa fie primita in audienta si a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva persoanelor care ar fi supravegheat-o si care ar fi comis anumite fapte pe care domnia sa le-a calificat ca fiind santaj, culegere de date si comunicarea lor public, dupa care domnia sa a si depus plangerea. A fost inregistrat un dosar penal”, a spus Lazar in plenul CSM.

Plangerea penala vine dupa ce in presa a fost publicata inregistrarea unei discutii intre Mihaela Focica si Gheorghe Stan, in care ea s-ar fi plans ca asupra ei ar fi fost facute presiuni in legatura cu redactarea raportului cu privire la controlul efectuat de Inspectia Judiciara la DNA.

In presa au aparut informatii ca presiunile asupra Mihaelei Focica ar fi fost facute de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, desi numele acesteia nu este mentionat in discutia dintre cei doi inspectori, relateaza Agerpres.

Magistratul Horatius Dumbrava considera ca scandalul referitor la inregistrarile de la Inspectia Judiciara dinamiteaza increderea cetatenilor in justitie, acesta spunand ca este inadmisibil ca magistratura sa dea astfel de exemple negative.

“Inregistrari fara acordul persoanei inregistrate, pe ascuns; acuze de santaj si amenintari; plangeri penale. Nu se intampla in medii interlope. Nu. Presa relateaza ca toate astea se intampla la o unitate de elita a justitiei romanesti. La Inspectia Judiciara. Inteleg ca exista o sesizare trimisa de cei doi inspectori sefi la CSM. In orice caz, ca magistrat o spun foarte transant: derapaje ca cele reflectate de presa, daca ele sunt adevarate, trebuie discutate de CSM in regim de urgenta cu optiunea revocarii mandatelor de conducere ale celor doi sefi de la Inspectie pe masa. Este inadmisibil ca magistratura sa dea exemple negative de genul acesta. Practic, scandalul dinamiteaza increderea pe care cetatenii ar trebui sa o aiba in justitie”, a scris Dumbrava pe pagina sa de Facebook. (V.E.)

Leave a Reply