BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

CULISE! De ce-l enerveaza pe Robu orice intrebare pe tema portii de est a Timisoarei, care s-a prabusit la furtuna si a ucis un om? “Legea 50/1991 nu a fost respectata, lucrarea trebuia avizata de MAPN, MAI si SRI”, spune un expert in paza demnitarilor

Orice intrebare pe tema portii de est a Timisoarei, care s-a prabusit la furtuna si a ucis un tanar student la Medicina, il enerveaza cumplit pe primarul Nicolae Robu.

Perspectiva descoperirii de catre procurori a modului discretionar in care s-a atribuit lucrarea finantata cu 56.000 de euro de la bugetul local, in 2015, dar si posibile fapte de coruptie care au dus la moartea unui om, il nelinistesc pe primul gospodar al orasului si-l determina sa fie violent in limbaj si atitudine.

“Sunteti ultrapenibili daca veniti cu asemenea subiecte de cancan! Pe mine sa nu ma mai cautati niciodata!”, a izbucnit primarul Robu, in momentul in care o echipa a televiziunii Digi 24 Timisoara a adus vorba despre poarta ucigasa.

Dupa ce jurnalistii s-au trezit acuzati de dezinformare, intoxicare si scoatere din context a declaratiilor, conducerea postului de televiziune a decis sa faca publice imaginile needitate, din care se contureaza disperarea cu care primarul incearca sa se disocieze de tragedia de pe Calea Lugojului. In acest context, am decis sa publicam si noi o serie de informatii primite de la un expert in paza demnitarilor, care ne-a dezvaluit neregulile leagate de reabilitarea acelui obiectiv de importanta strategica.

“In anul 2010 sa emis o autorizatie de construire in regim de urgenta pentru reabilitare poarta acces in oras. La acea autorizatie nu exista un proiect, decit schita publicata pe Tion.

Acea schita a fost elaborata de catre un arhitect din preajma PNL, dar nu are nicio viza, nu este avizata de catre un verificator autorizat MLPAT. Mai mult, la punerea in practica a lucrarii, in anul 2015, acea autorizatie era expirata!

Din partea Primariei, responsabil de santier a fost un anume Puiu de la Serviciul tehnic! Deci, toate acestea sunt facute cu nerespectarea legii 50/1991.

Pentru asemenea lucrari care s-au executat la intrarea in oras, fiind de importanta strategica, conform legii 50/1991, trebuiau sa-si dea avizul MAPN, MAI, SRI deoarece la orice pasarela, poata sau intrare pe sub care se trece atunci cind un demnitar (presedinte, primul-ministru) sau alte persone care beneficiaza de paza SPP, trebuie sa cunoasca in detaliu acea constructie pentru a se putea lua masuri de protectie a demnitarului conform legii.

Mai mult, atunci cind s-au executat lucrarile, s-a umblat la structura de rezistenta a acesteia prin micsorarea rezistentei la cuzinetul pilonului, prin subtierea acestuia, aceste operatiuni s-au facut cu picamere pentru ca sa nu trebuiasca sa foloseasca foarte multe material pentru imbracarea pilonului.

Toate cele expuse spus sunt reale, pot fi cercetate de procurori, iar aici are o contributie si renumitul Ciurariu, Alin Moga, care la vremea respectiva era sef serviciu Urbanism, consiliera primarului de la acea vreme, madam Stanila, si inspectorul de zona Loghin Marcel. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: