Un procuror si un politist din Timisoara, suspectati de partinire intr-un dosar cu miza de 70.000 de euro! Reclamatia a ajuns la prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis

Condamnat la un an de inchisoare in dosarul de coruptie al fostilor directori de la CFR Marfa Timisoara, administratorul SC Simetrics Construct SRL Timisoara, Cimpianu Emilian Ilie, a ajuns din nou in centrul unui scandal cu tenta penala.


Daca in precedentul dosar, acesta a fost acuzat de catre procurorii DNA de dare de mita, delapidare, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii si fals intelectual la legea contabilitatii, respectiv de anumite favori materiale facute directorilor de la CFR Marfa pentru a castiga o serie de licitatii, de aceasta data Emilian Cimpeanu este acuzat de inselaciune si fals material in inscrisuri private.

Mai exact, administratorul SC Simetrics Construct SRL Timisoara, firma aflata la un pas de faliment, este acuzat de patroana unui restaurant ca, la sase luni de la finalizarea unor lucrari pe care a incasat, conform contractului, 175.000 de euro, a emis o factura fictiva in valoare de 70.000 de euro, sub pretextul efectuarii unor lucrari neprevazute.

“La acea factura nu a fost atasate, ca de obicei, situatii de lucrari care sa fie aprobate de dirigintele de santier, motiv pentru care am refuzat-o la plata. Constructorul se prevaleaza de faptul ca au existat lucrari neprevazute, care au fost evaluate la modul pausal. Paradoxal, noi suntem chemati sa demonstram cu experti ca domnia sa nu a executat acele lucrari”, ne-a declarat administratorul restaurantului Caprice, Liliana Covaci.

Deocamdata, Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a demarat o ancheta, care sa stabileasca adevarul in aceasta afacere si daca Emilian Cimpianu si-a uitat vechile metehne penale. Investigatia pare sa fi pornit cu stangul de catre anchetatori, conform unei reclamatii depuse la prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis de catre femeia de afaceri.

“Plangerea noastra vizeaza permiterea exercitarii unor drepturi de catre Cimpianu Emilian Ilie, in faza de urmarire penala in rem, faca ca acesta sa aiba calitatea recunoscuta de lege in vederea exercitarii acestor drepturi”, se precizeaza in sesizarea depusa la Parchet, in care sunt mentionati procurorul Atena Pelmus si comisarul sef Doru Blaj. Vom reveni. (G.I.)

One thought on “Un procuror si un politist din Timisoara, suspectati de partinire intr-un dosar cu miza de 70.000 de euro! Reclamatia a ajuns la prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis

  1. Acest asa zis comisar sef este un nenorocit care de-o viață parazitează instituția din care face parte, fiind mega-corupt işi permite orice. E de notorietate că favorizează infractorii chiar si în dosarele unde sunt probe indubitabile, astfel paradind victimele a căror plângeri ajung la acest derbedeu senil. Este un mega-escroc care se crede Dumnezeu în realitate el de fiind un infractor notoriu, de duzină care vine si părtineste infractorii intr-un mod grosolan. Un astfel de specimen ar trebuii pus la zis si împușcat …. dar sunt pline instituțiile statului de astfel de escroci

Leave a Reply