BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

EXCLUSIV! Fosta judecatoare Lavinia Cotofana se pregateste sa debuteze in politica. “Sunt prima victima a razboiului dintre judecatori si procurori!”

Excluderea din magistratura a Laviniei Cotofana, la doar un an dupa ce si-a anuntat candidatura la Consiliul Superior al Magistraturii cu proiectul reconstruirii din temelii a CSM, a fost primita cu emotie si vie satisfactie de catre adversarii fostei judecatoare.

Nu a fost trist nici judecatorul Flaviu Bradin, actualul purtator de cuvant al Tribunalului Arad, fost presedinte al Judecatoriei Arad, magistrat cercetat de DNA Timisoara pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in urma unei sesizari depuse la organul de urmarire penala tocmai de catre fosta sa subalterna, Lavinia Cotofana.

„Sanc­tionarea unor magistrati pen­tru neregulile savarsite în exercitarea profesiei nu trebuie privita ca un eveniment excepțional sau senza­țional ci mai degraba drept o dovada de normala funcționare a sistemului judiciar care poate sa îsi rezolve singur problemele”, a declarat  Flavius Bradin, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis eliminarea Laviniei Cotofana din sistem.

In opinia sa, excluderea din magistratura a fostei judecatoare de la Judecatoria Arad nu se datoreaza faptului ca ar fi sesizat Ministerul Public cu privire la posibila savarsire a unor infractiuni, cum ar fi acceptarea in instantele de judecata din Arad a delegatiilor extrajudiciare emise de Baroul Arad, ci pentru ca si-ar fi exercitat functia cu rea-credinta. “Doamna judecator, deşi era învestita cu judecarea unor cauze avand obiect litigii de dreptul familiei, s-a subsumat în fapt activitatilor prevazute de art. 306 din Codul de procedura penala, în sensul ca a cautat sa stranga date şi informatii cu privire la existenta unor posibile infractiuni, identificarea persoanelor care au comis presupusele fapte, activitați specifice  organelor de urmarile penala si care nu sunt compatibile cu atribuțiile funcției de judecator”, a sustinut judecatorul Flavius Bradin.

In replica, Lavinia Cotofana il acuza pe fostul presedinte al Judecatoriei Arad ca are practici specifice serviciilor de informatii. “Practicile domnului Flavius Bradin sunt specifice serviciilor de informatii, pentru ca domnia sa mi-a monitorizat intrarea in biroul de judecator cu camere video, dupa care a facut o compilatie de imagini si le-a pus la dispozitia Inspectiei Judiciare. S-a comportat ca un securist, dar nu cred ca este ofiter acoperit, este prea mult pentru capacitatile domniei sale, poate cel mult sursa a serviciilor secrete. Cu siguranta, dupa excluderea mea din magistratura, speranta domnului Bradin este ca se vor opri si dosarele sale, ca va scapa de raspunderea penala. Eu am toata increderea in profesionalismul procurorilor DNA si nu cred ca se vor clasa acuzatiile de abuz in serviciu si fals”, ne-a declarat Nicoleta Cotofana.

In opinia sa, excluderea sa din magistratura a fost favorizata de lupta dintre judecatori si procurori, in conditiile in care este perceputa ca o apropiata a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. “Nu asa se salveaza imaginea justitiei, prin eliminarea din sistem a magistratilor incomozi, care reclama problemele din interior. Eu am fost sanctionata pe baza a doua materiale mincinoase, totodata fiind perceputa ca mana dreapta a Laurei Codruta Kovesi. Un zvon fals care, din pacate, a atras atentia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatia si Justie care au judecat contestatia mea. Pot spune ca sunt prima victima a razboiului dintre procurori si judecatori”, spune Lavinia Cotofana, cu precizarea ca nu o atrage avocatura, ca pe alti fosti magistrati, ci doreste sa intre in politica. (G.I.)

Sursa foto: luju.ro

Leave a Reply

%d bloggers like this: