CULISE! Cine este tiganul care a rupt tacerea si a adus mascatii de la Bucuresti la Lugoj? Clanul Viscol, protejat de seful politiei

Descinderile mascatilor la palatele tiganesti din Lugoj, de miercuri dimineata, au fost declansate de denuntul unuia dintre membrii clanului Caldaras, care a trecut peste toate amenintarile cu moartea si a trezit interesul autoritatilor centrale.


Ion Popescu, zis Turculit, nu s-a mai adresat politistilor din Lugoj, pe care-i acuza de coruptie, ci a luat drumul Bucurestiului pentru a povesti procurorilor, cu lux de amanunte, scene dintr-un Lugoj in care nimeni nu se simte in siguranta, un Lugoj abandonat in mainile clanului Viscol.

Acesta s-a decis sa treaca peste amenintarile unchiului sau, prieten cu bulibasa Ioan Bot – care l-a avertizat ca daca va face denunt poate ajunge la puscarie, pentru ca clanul Viscol are oameni peste tot -, si a reclamat toate faradelegile tiganilor din clanul Caldaras. Totodata l-a acuzat pe seful Politiei Municipiului Lugoj, comisarul sef Mihai Tonenchi, ca a musamalizat toate atacurile armate din vara acestui an, ca tine spatele tiganilor violenti, pentru ca a fost coleg de clasa cu Ioan Musa, zis si Oprea.

“Nu am nimic cu domnul comandant, pentru ca eu sunt tigan cu patru clase, dansul este inspector si comandant de politie, cu scoli superioare. Nu avem cum sa mancam, sa bem impreuna, dar stiu ce-i poate capul. Il cunosc de cand era locotenent, de cand a venit in pantaloni scurti la politie. Daca va amintiti scandalul cu Nicu Otescu, cu 20 milioane de euro, el a fost acolo, pentru ca unde sunt bani, hop si el! Domnul Tonenchi a fost cel care l-a protejat pe Nicu Otescu, de la un prejudiciu de 20 milioane de euro, si eu stiu ce vorbesc. Domnule Tonenchi, faceti-va meseria, nu fiti la ordinul lui Oprea! Ati ajuns sluga lui Oprea, domnule! Lasati tiganii de pe Fagetului in pace, nu ne obligati pe cine sa reclamam si pe cine nu. Lasati politia de la Judiciar sa-si faca treaba. Am depus o plangere la politie, dupa care o sa plec din tara. Il iau si pe fratele meu, nu-l las aici”, a dezvaluit Ion Popescu intr-o inregistrare pusa la dispozitia procurorilor.

Acesta a avut un mesaj si pentru politistii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, condus de fostul inspector sef Nicolae Boia.

“Domnilor politisti, Bot Ioan si Musa Ion, zis Oprea, detin armament cu legitimatie, peste 20 de pusti si pistoale. Dar eu stiu ca armele sunt pentru vanatoare de animale, nu pentru vanatoare de oameni. Le tin in portbagajul masinilor sa ne faca frica. Luati-le, domnilor politisti, macar, acum, cat suntem in conflict. Sa fie sigilate sau ridicate acele arme, sa nu fim impuscati pe nedrept. Bot Ioan are 67 de ani, ce fel de vanat face? Are permis de port arma ca sa ne ameninte pe noi, asta e civilizatie de bulibasa?”, se mai intreaba retoric Ion Popescu.

Conform dezvaluirilor sale, dupa ce a reusit sa faca pace printre tigani, a fost vizitat acasa de Costa, Viscol, Ghita Garoafa si nevasta acestuia.

“M-au amenintat cu moartea, pentru ca am trecut peste cuvantul lor si am facut pace in tiganime. Mi-au facut distrugeri de 25.000 – 30.000 de euro. Au spart tot. M-au amenintat ca, daca fac plangere, imi dau foc la casa”, mai spune reclamantul.

Fiind considerat un potential martor periculos impotriva lor, acestuia i s-a blocat accesul in tara, imediat dupa furtuna violenta din urma cu cateva saptamani. “Acest Viscol nu mi-a permis sa intru in tara. A adus 40 de bodyguarzi la vama si am fost nevoit sa ma intorc de unde am venit”. (Vlad Enciu)

4 thoughts on “CULISE! Cine este tiganul care a rupt tacerea si a adus mascatii de la Bucuresti la Lugoj? Clanul Viscol, protejat de seful politiei

  1. Vorbește de Ghita de parca nu ar fi taică-său , de Patru de parca nu ar fi unchiu de Viscol de parca nu ar fi verișor. Probleme de familie pe care vrea sa le rezolve cu familia. Apoi urmează ceva judecați țigănești de pe urma cărora vrea bani.

  2. Politia Timis e varza niste neica nimeni cu aere de comandanti iar armata de sub ei nescolita , neimplicata , heirupista , tupeista si prin puterea exemplului sefilor e zero asa ca tot inainte la fonctii inalte .

Leave a Reply