BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

Concursul treselor! Zece agenti de la Politia Timis, avansati in corpul ofiterilor. Printre candidatii la Investigatii Criminale s-a aflat si un superpolitist de nota 10

Peste 170 de agenti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis s-au inscris la concursul pentru ocuparea a zece posturi vacante de ofiter, cu recrutare din sursa interna, prin avansarea agentilor de politie care indeplinesc conditii legale in corpul ofiterilor.

Avertismentul ca acest concurs va fi monitorizat video, iar subiectele vor fi trimise de la Bucuresti, in plic sigilat, i-a descumpanit pe o parte dintre concurenti, astfel ca 41 de agenti nu s-au mai prezentat la examen.

In schimb, majoritatea celor hotarati sa-si schimbe tresele de subofiter cu cele de ofiter s-au dovedit extrem de pregatiti. Un exemplu in acest sens este Muresan Claudiu-Catalin, de la Politia Dumbravita, care a concurat pentru un post de ofiter la Investigatii Criminale si a obtinut nota maxima, 10.

“Este vorba despre un politist foarte bine pregatit, care a invatat pentru Institutul National al Magistraturii, dar pana la urma a decis sa ramana in politie. Va dati seama ca subiectele de la examenul de ofiter au fost usoare pentru un potential candidat la roba de judecator. Din cate am inteles, primele subiecte au fost inlocuite chiar inainte de proba scrisa, pentru ca au existat suspiciuni ca nu au fost bine securizate peste noapte. Asa ca, nici nu poate fi vorba despre copiat sau pile-cunostinte-relatii, ci doar despre stiinta de carte”, ne-a dezvaluit un membru al comisiei de examinare.

De remarcat ca superpolitistul de nota 10 este fiul celebrului arbitru de fotbal, observator al FRF si comisar de Garda Financiara, Ioan Muresan.

Alaturi de Muresan Claudiu-Catalin, alte cinci posturi de ofiter la Investigatii Criminale au fost ocupate de Voichita Sorin-Stefan (9,70), Jigmond Mircea Narcis (9,55), Nedelea Marius-Costinel (9,55), Staniloiu Grigore-Cosmin (9,55) si Rada Adrian-Mihai (9,40).

Pe cele sase posturi de la specialitatea Investigatii Criminale s-au inscris nu mai putin de 97 de concurenti, insa 19 au decis sa nu se mai prezinte. De asemenea, patru agenti care au obtinut aceeasi nota au mai sustinut o proba de departajare, castigatorul fiind Rada Adrian-Mihai.

Concurenta mare a fost si la specialitatea Investigarea Criminalitatii Economice si Politie Rutiera, unde s-au inscris 27, respectiv 24 de politisti. Castigatori au fost declarati doar trei agenti, actuali ofiteri, foarte bine pregatiti teoretic. Este vorba despre Cinteza Oana-Alexandra (9,10) si Ursul Ramona-Melania (9,25), repartizate la Econimic, si Dragostin Adrian-Ovidiu (9,25), la Rutiera.

La Criminalistica si Politie Transporturi s-au “calificat” doar Doica Bujor-Cosmin (9,10), respectiv Dobromirescu Andreea (8,95), dintr-un total de 23 de candidati la cele doua specialitati. Dupa aceste rezultate spectaculoase, nu putem decat sa-i felicitam pe cei zece ofiteri si sa le uram succes in noile posturi. (G.I.)

2 Responses to Concursul treselor! Zece agenti de la Politia Timis, avansati in corpul ofiterilor. Printre candidatii la Investigatii Criminale s-a aflat si un superpolitist de nota 10

  1. Leo says:

    Felicitari Claudiu! Ma bucur sincer pentru tine!

  2. Nea Ion says:

    Bravo baieti si fete ! Va felicit ! Si eu am fost candva ca voi si uite am ajuns general si am mai si iesit la pensie. Vedeti, cand se spune ca tot soldatu are in rucsac bastonul de genaral…… Nu spun sa faceti k mine, dar eu de exemplu, dupa ce am pus mana pe baston, m-am tinut klumea de el. Cand tineam sedinte, n-ati vazut ca nu aveam mainile pe masa ?

Leave a Reply

%d bloggers like this: