In ce stadiu se afla ancheta in cazul studentului ucis de poarta de intrare in Timisoara? Politistii de la Investigatii Criminale cauta vinovatii pentru uciderea din culpa

Moartea studentului Vlad Baici, care si-a pierdut viata in timpul furtunii violente care s-a abatut asupra Timisoarei in data de 17 septembrie, dupa ce poarta de intrare in oras s-a pravalit peste masina sa, este anchetata, in continuare, de politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Timis.


Prezent la o emisiune TV, comisarul Gabriel Clavac a prezentat stadiul in care se afla cercetarile din dosarul acestei tragedii, dosar care poate trimite in fata instantelor de judecata mai multe persoane din Primaria Timisoara, inclusiv pe primarul Nicolae Robu.

“Dosarul se afla in lucru la Serviciul de Investigatii Criminale, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Este inregistrat conform articolului 192, aliniatul 1, ucidere din culpa fata de autori neidentificati. A fost un prim val de audieri, au fost audiate mai multe persoane, iar in prezent se efectueaza o expertiza tehnico-judiciara de catre trei experti stabiliti de procurorul de caz. Initial, au fost doi experti desemnati. Asteptam finalizarea expertizei, dupa care vom prezenta documentele intocmite procurorului, care va analiza dosarul si va dispune masurile legale ce se impun”, a declarat politistul.

Reamintim ca lucrarile de amenajare a portii ucigase au fost executate de firma Stareto, careia i-a fost incredintata direct lucrarea in valoare de 56.000 de euro. Muncitorii au demolat structura veche a portii, au facut interventii pe consolele verticale, dar si pe grinda metalica orizontala.

Conform unor informatii publicate de Pressalert, in ultimii cinci ani, firma Stareto a fost abonata la lucrarile finantate din bani publici, primind de la Primaria Timisoara contracte in valoare de peste 2,5 milioane de euro. (G.I.)

Leave a Reply