BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

FANTEZIE PENALA! Cum erau disimulate spagile oferite, chiar in timpul sedintelor, directoarei de la ANAF arestata pentru luare de mita

Un martor din dosarul in care sefa Directiei IT din cadrul ANAF, Ancuta Anda Macovei, a fost trimisa in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru luare de mita in forma continuata, a povestit anchetatorilor metoda inedita prin care spagile erau oferite chiar in sediul Finantelor, in timpul sedintelor cu subalternii.

Pentru a nu atrage atentia celor prezenti, banii erau ascunsi in pachetele cu produse de patiserie pe care reprezentantii firmelor le aduceau la sedintele din sediul institutiei. Plicuri cu sume cuprinse intre 5.000 si 20.000 euro ascunse sub cartonul unor produse de patiserie – cofetarie, cu care se prezentau la biroul functionarului public si care se desfaceau intr-o sala de sedinta situata fata in fata cu acesta.

„Ea stia deja ce continea pachetul cu pateuri, plicul fiind asezat sub cartonul care sustinea pateurile, desfacea pachetul din care mancam cu totii astfel incat sa mai ramana cateva, la final ea luand pachetul cu ce mai ramasese, inclusiv plicul cu bani si mergea in biroul sau”, a declarat martorul.

Alte cadouri oferite femeii au fost detaliate de afaceristii implicati in coruperea inaltului functionar public din cadrul ANAF.

“Am mai cumparat pentru Macovei Ancuta un sal de la magazinul Luis Vuitton din Bucuresti, in valoare de aproximativ 500 – 600 euro si singur am mai achizitionat, in doua ocazii, cate o geanta, una marca Furla, in valoare de aproximativ 300 euro si o alta marca Tods, in valoare de 600 euro. I-am mai cumparat o curea Hermes, cred ca din strainatate sau de la magazinul din Romania, in valoare de aproximativ 400 – 500 euro” „De asemenea, la solicitarea ei, am mers impreuna cu ea si cu Gheorghe Mihai la magazinul Cellini, langa Hotel Intercontinental, de unde i-am cumparat o pendula, in valoare de aproximativ 2.000 euro, despre care a spus ca intentiona sa o dea cadou”, se mentioneaza in rechizitoriu.

Toate aceste bunuri le-ar achitat numerar, fara a solicita factura, banii folositi provenind din sume transferate din contul unei societati off – shore. Alte bunuri le-ar fi cumparat pe firma, iar documentele de achizitie au fost depuse la DNA.

„In perioada 2010 – 2011, am mai cumparat pentru Macovei Ancuta un ceas marca Longines, un stilou si un pix Montblank de la magazinul Cellini, in valoare de aproximativ 7200 lei (cca. 1700 euro)”, a aratat omul de afaceri.

Ancuta Anda Macovei a recunoscut la DNA primirea a mai multor bunuri, cu exceptia gentii Tod`s si a unei pendulei – despre care a sustinut ca nu le detine, a unui Iphone, anvelopelor de iarna si televizorului – in legatura cu care a precizat ca i-au fost remise, dar le-a fi platit afaceristilor contravaloarea lor, a unui Ipad –ului si a unei gentii Furla pe care – potrivit sustinerilor sale – si le-a achizitionat din surse proprii. Ea nu a putut face dovada achitarii lor.

„Aceasta a predat – la cererea anchetatorilor – toate bunurile mentionate, mai putin geanta Tod`s, pendula si Iphone–ul, insa a sustinut ca au fost simple cadouri, pe care le-a acceptat din partea colaboratorilor sai, fara vreo legatura cu atributiile sale de serviciu”, arata procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: