FLAGRANT! Liderul unei retele de trafic de migranti, capturat la Timisoara. Alte patru calauze pe relatia Serbia – Romania – Ungaria au fost ridicate de politistii de frontiera

Una dintre cele mai importante filiere de trafic de migranti care actiona in Timis, intre frontierele cu Serbia si Ungaria, a fost “decapitata”, in urma unui flagrant organizat ca la carte.


Atat liderul acestei grupari infractionale, un kurd cu cetatenie suedeza, cat si patru dintre locotenentii sai au fost prinsi in flagrant, intr-un local din Timisoara, in timpul unei negocieri.

Politistii de frontiera monitorizau gruparea inca din luna august, inclusiv prin ascultarea telefoanelor, iar actiunea de prindere in flagrant a fost pregatita pana in cele mai mici amanunte.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, filiera banateana a migrantilor era foarte de bine organizata, functionand pe mai multe paliere. O parte dintre traficanti aduceau transfugii din Serbia, peste fasia verde, altii ii calauzeau prin Timis, catre Ungaria, iar o a treia echipa se ocupa cu transportul lor in tari din Europa de vest. Anchetatorii au estimat ca, in ultimele luni, cel putin 30 de migranti au fost calauziti spre occident, fiecare achitand pana la 5.000 de euro.

Imediat dupa retinerea celor 5 traficanti, politistii au efectuat o serie de perchezitii la locuintele acestora, dupa care i-a condus pentru audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Toti cei cinci suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, trecerea ilegala a frontierei de stat si trafic de persoane. (V.E.)

Leave a Reply