ANCHETA! Tinerii din Baia Mare care au santajat un director din Timisoara, trimisi in judecata. VEZI cine a fost obligat sa achite 20.000 de euro, taxa de denigrare publica

Procurorii DNA Timisoara au finalizat ancheta in cazul tinerilor din Baia Mare prinsi in flagrant, in data de 16 martie, la o pensiune de langa Timisoara, in timp ce primeau 20.000 de euro rezultati dintr-un santaj, si au decis trimiterea lor in judecata pentru infractiuni de coruptie.


Astfel, Sas Ionut-Bogdan, un mic interlop din Baia Mare, alaturi de fosta sa iubita, Libotean Alina-Patricia, proprietara unui magazin cu articole pentru nou-nascuti, si Blaga Emil, avocat in Baroul Maramures, specialist in contracte de santaj, sunt acuzati ca l-au santajat si hartuit pe Vasile Moldovan, directorul Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania, cu sediul in Timisoara, sa plateasca suma de 20.000 de euro pentru a nu i se distruge casnicia si imaginea publica.  

Conform rechizitoriului, povestea santajului a inceput in la sfarsitul anului 2016, cand tanara din Baia Mare l-a contactat pe Vasile Moldovan pentru a-l anunta ca este tatal unui copil in varsta de 12 ani, care a aparut in urma relatiei pasagere dintre cei doi. Pentru a nu declansa o actiune in justitie, a solicitat suma de 20.000 de euro, cu care sa achizitioneze o garsoniera in Baia Mare. In tentativa de a fi cat mai convingatoare, Libotean Patricia a apelat la serviciile noului sau iubit, Sas Ionut-Bogdan, care a inceput sa joace rolul baiatului dur.

“Sunt dispus sa fac chestii, care pot avea de suferit toata lumea din ele! Nu ma intereseaza in niciun fel discretia fata de ea, de tine, de business-ul tau, de familia ta! Nu e o amenintare, pentru ca amenintare e atunci cand atentez la integritatea ta fizica! Daca pana maine la 12 nu rezolvi problema, o sa vedem ce se intampla!”, a fost una dintre amenintarile lui Bogdan Sas, asa cum apar pe inregistrarile convorbirilor telefonice dintre cei doi.

De asa-zisa parte legala a afacerii urma sa se ocupe Blaga Emil, avocat in Baroul Maramures, care a propus semnarea unei intelegeri prin care tanara mama se obliga sa nu-l mai deranjeze pe directorul din Timisoara dupa incasarea banilor. Nici ea, nici pretinsul fiu…

“Nu vreau sa-ti patez numele, vin la Timisoara, mergem in fata notarului, si semnez ca renunt la toate drepturile. Si copilul va semna, nici nu va sti ce semneaza! Asta e, uneori viata bate filmul”, a precizat femeia, sustinuta si de avocat. “Propunerea mea este, daca vreti sa ne intelegem, sa dati ceva copilului astuia. Daca-i luati o garsoniera, facem totul pe sub, nu facem nicio actiune, nu deranjam nici familia dumneavoastra”.

Anuntati la timp, politistii de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara i-au prins in flagrant pe cei trei santajisti, in timp ce primeau banii inscriptionati cu “santaj”. Operatiunea a reusit, in ciuda faptului ca procurorul de caz, Dragos Olteanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, a refuzat sa dispuna masuri de supraveghere tehnica in acest dosar.

“Nu se impune masura supravegherii tehnice intrucat persoana vatamata are mijloacele necesare pentru inregistrarea propriilor convorbiri”, a fost rezolutia incredibila a procurorului pe cererea de emitere a unei ordonanante de supraveghere tehnica pentru 48 de ore, care a starnit nedumerirea procurorului de la DNA. “Daca persoana vatamata trebuie sa-si faca singura probele, poate sa-si faca singura si rechizitoriul, nu?”, a comentat procurorul Codrin Gavra.

De altfel, Dragos Olteanu a si fost audiat la DNA, in calitate de martor intr-un dosar de abuz in serviciu in care urmarirea penala a fost declansata in rem.

Dosarul santajului a fost trimis pentru competenta solutionare Curtii de Apel Timisoara.

De mentionat ca aceasta afacere cu copii din flori, ticluita la Baia Mare si adusa la Timisoara, a esuat si datorita eforturilor consistente ale avocatului Florin Kovacs, nimeni altul decat nasul de cununie al lui Vasile Moldovan… (G.I.)

Leave a Reply