BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

DOSARUL POLI. Cadou de Craciun primit fostul presedinte al CJ Timis de la judecatorii Curtii de Apel Timisoara! Constantin Ostaficiuc isi va petrece sarbatorile de iarna acasa

Invaluiti de magia sarbatorilor de iarna, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au decis sa-i faca o mare bucurie fostului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, trimis in judecata pentru abuz in serviciu in dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal Poli.

Astfel, transformati in adevarati Mosi Craciuni in robe, penalistii i-au adus un cadou nesperat fostului politician de top al regiunii: inca doua saptamani de libertate, amanand decizia in dosarul Poli Timisoara pana la termenul din 3 ianuarie 2018.

Prin acest cadou procedural, magistratii instantei de apel au demonstrat ca, spre deosebire de Tribunalul Timis, spiritul sarbatorilor de iarna se resimte si la varful justitiei banatene, in conditiile in care sentinta de condamnare la 4 ani si jumatate de inchisoare a fostului lider a CJ Timis, contestata ulterior, a fost pronuntata chiar in penultima zi a anului 2016.

De mentionat ca decizia Curtii de Apel Timisoara poate fi devastatoare pentru Constantin Ostaficiuc – care mai are o pedeapsa definitiva de opt luni de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, intr-un alt dosar -, intrucat o a doua condamnare nu mai poate fi cu suspendare si il trimite direct in spatele gratiilor.

Reamintim ca, in dosarul Poli, fostul manager al clubului alb-violet, Gheorghe Chivorchian, a primit o pedeapsa de 3 ani si zece luni de inchisoare, in timp ce Petrisor Nadastean, fostul secretar al CJT, Razvan Hrenovski, fost director executiv in cadrul CJT, Sabin Cionvica si Mircea Mihut, fost director la Directia Economica a CJT, au “scapat” doar cu 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, avand un termen de incercare de 3 ani si sase luni, timp in care vor presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile lucratoare, la Directia de Sanatate Publica Judeteana Timis sau SC Horticultura SA.

Fostul sef de serviciu din cadrul CJT, Petru Borza, si fostul inspector Daniela Octavia Pepa au fost achitati. Ion Negrei si Ion Rosca, persoane din conducerea clubului, au primit cate 3 ani si noua luni de inchisoare, respectiv 3 ani si patru luni de inchisoare. Inculpatii au fost obligati sa restituie si banii incasati sub forma de prime, ca bonus din bani publici pentru performantele echipei.

De asemenea, instanta a decis „obligarea in solidar a inculpatilor Ostaficiuc Constantin si Nadastean Ioan Petrisor, dar si partea responsabila civilmente SC Politehnica Timisoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei, actualizata la data platii, din care in solidar cu inculpatul Hrenoschi Razvan pentru suma de 8.450.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Mihut Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Cionvica Dan Sabin pentru suma de 7.800.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Rosca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei, actualizata la data platii despagubiri civile catre partea civila Consiliul Judetean Timis. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: