DREPTUL DE VETO! Presedinta Tribunalului Timis isi cearta colegii care protesteaza impotriva ciopartirii legilor Justitiei. “Un magistrat cu salariul de 10.000 lei isi deconteaza cu sarg algocalminul si picaturile de nas!”

Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, isi critica dur colegii care au iesit in strada pentru a protesta impotriva modificarilor aduse legilor Justitiei.


La doar cateva zile dupa ce si-a asigurat un al doilea mandat de presedinte la conducerea Tribunalului Timis, cu o nota maxima la proiectul de management pe urmatorii ani, Adriana Stoicescu a decis sa-si expuna public opinia despre sutele de de magistrati care nu sunt de acord cu ciopartirea legilor care guverneaza activitatea celei de-a treia puteri in stat.

Statutul de fost avocat ii permite Adrianei Stoicescu sa se detaseze de lumea invrajbita a justitiei si sa faca un aspru rechizitoriu judecatorilor care, desi au salarii de peste 2.000 de euro, nu ezita sa-si deconteze picaturile de nas, algocalminul sau transportul pana domiciliul aflat la cativa kilometri in afara orasului.

Redam o parte din textul publicat de luju.ro, un ziar online puternic ancorat in sinergia faptelor si afacerilor media dezvoltate de celebrul scriitor de dupa gratii, Dan Voiculescu, parintele spiritual si deontologic al Antenei 3.

Noi dispretuim legea. Doar ipocrizia ne opreste sa recunoastem ca nu ne plac regulile. Desigur, suntem aparatori infocati ai legii, cand e vorba de fete care nu ne plac. Atunci devenim justitiari si vrem sange, dam sentinte definitive si apoi plecam la culcare cu constiinta impacata.

Dar, cum ne opreste politistul de la rutiera in trafic, primul gest e sa sunam un prieten sau sa facem bascalie de politist, doar, doar il induplecam.

Suntem plini de avant justitiar cand e vorba sa ii pedepsim pe altii, dar devenim brusc intelegatori cand e vorba de propria persoana. Vrem justitie, dar de ce atata graba cand suntem noi cu musca pe caciula?

Conditiile din instante sunt, in mare parte, aceleasi de 10 ani. Si e normal sa fie asa cand bugetul instantelor este limitat: nu avem bani sa zugravim si nici sa dotam salile de judecata cu aparate de aer conditionat. Sunt grefieri care stau cate 6 intr-un birou de 2. Sau judecatori care stau in birouri fara lumina naturala. Cei care ar fi trebuit sa se ocupe de asta, au stabilit, cu profesionalism si preocupare pentru starea justitiei, inaltimea podiumului judecatorului si, mai ales, al procurorului. Apoi au plecat.

Dar….nu am vazut pe nimeni sa solicite renuntarea la privilegii. Nu am vazut pe nimeni dintre noi indignat ca un magistrat cu salariul de 10.000 lei isi deconteaza cu sarg algocalminul si picaturile de nas. Doar ii permite legea, nu-i asa?

Nu ne deranjeaza pensiile mai mari decat salariile celor care lucreaza, intrand cu 100 de dosare pe termen. Nu am vazut pe nimeni sa ceara modificarea legii astfel incat sa nu ne mai decontam transportul de la instanta spre casa, cand locuim la 2 km de oras. Dar, nu-i asa, e alta localitate si legea ne permite….

Nu putem fi drepti decat cu plombe decontate de Stat? Asta in timp ce invatatoarea nu isi poate permite un laptop, iar medicul rezident are de ales intre a-si cumpara o carte de specialitate sau o pereche de blugi mai de Doamne-ajuta.

Pe noi nu ne va ucide coruptia.  Nu va apuca. Vom fi striviti de ipocrizie, suficienta si aroganta. Iar pe unii ii va ucide prostia”. (G.I.)

 

One thought on “DREPTUL DE VETO! Presedinta Tribunalului Timis isi cearta colegii care protesteaza impotriva ciopartirii legilor Justitiei. “Un magistrat cu salariul de 10.000 lei isi deconteaza cu sarg algocalminul si picaturile de nas!”

  1. Nu sunt bani de zugraveli pentru ca se fura din ei … madam. Iar din bani fura politicienii prin firmele lor de partid. La cata scoala ai ar trebui sa te prinzi de asta.
    Cred ca te-ai prins dar esti doar o “japita” PSD-ista.

Leave a Reply