PANEGIRIC! Puternica umanista Maria Grapini, mai pesedista decat nevasta lui Ponta! A semnat lista de sustinere pentru noul premier, in timp ce Daciana Sarbu a refuzat

Eurodeputatii romani din Parlamentul European, membri ai din Grupului Social Democrat, au semnat o scrisoare de sustinere pentru Viorica Dancila, propunerea PSD pentru functia de prim-ministru.


Europarlamentarii isi exprima „totalul sprijin pentru nominalizarea doamnei Viorica Dancila pentru pozitia de prim ministru, de catre Partidul Social Democrat”.

Scrisoarea este semnata de 11 europarlamentari: Ioan Mircea Pascu, Doru-Claudian Frunzulica, Victor Bostinaru, Dan Nica, Emilian Pavel, Claudiu Ciprian Tanasescu, Maria Grapini, Claudia Tapardel, Andi Cristea, Damian Draghici, Popa Razvan. Pe lista apare si Maria Grapini, care nu este membra PSD, ci PPU-SL. In schimb, lipsesc doi eurodeputati PSD. Daca in cazul lui Catalin Ivan absenta de pe lista nu este o surpriza, absenta Dacianei Sarbu este neasteptata. Sotia lui Victor Ponta a refuzat sa semneze documentul elogios pentru Dancila.

In calitate de lider al Delegatiei Romane S&D, doamna Dancila a dat dovada de profesionalism, echilibru, eficienta, diplomatie si a promovat in toate ocaziile, ca raportor, ca membru al comisiilor de specialitate si al Delegatiilor Parlamentului European, interesele si obiectivele Romaniei si pe ale cetatenilor romani.

Avem convingerea ca este cea mai buna propunere pentru aceasta pozitie, luand in considerare ca in acest an sarbatorim 100 de ani de la constituirea statului national unitar roman si ca in 2019 vom prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Tinand cont de faptul ca doamna Viorica Dancila cunoaste foarte bine institutiile europene, ne exprimam increderea ca Romania va avea, in persoana dansei, un prim-ministru care va sti sa imbunatateasca absorbtia fondurilor europene, cat si rolul si locul Romaniei, atat in Uniunea Europeana, cat si in NATO si pe plan international”, se arata in scrisoarea celor 11 europarlamentari S&D. (Mara Ion)

Leave a Reply