BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

VINVEST 2018! Cele mai bune vinuri din Romania vor putea fi degustate doar la Timisoara. “Vom deveni capitala vinurilor din toate provinciile istorice!”, anunta Lucia Parvu (P)

In anul binecuvantat al Centenarului Marii Unirii, organizatorii VINVEST, CCIAT si ADAR va dau intalnire la Timisoara, la cel mai mare eveniment dedicat vinului si unul dintre cele mai vechi si de traditie evenimente din Romania, Salonul International de Vinuri – VINVEST, editia a XV-a, care va avea loc in perioada 30 martie – 1 aprilie 2018, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.

Nu exista nicio indoiala ca vinul si gastronomia se numara printre cei mai puternici piloni ai identitatii si unitatii nationale.Tocmai de aceea, ca in fiecare an, militant tenace (si) pentru aceste eterne idealuri romanesti, Salonul international Vinvest 2018 este o veche si totusi constant noua oportunitate de a (re) descoperi cele mai imbietoare vinuri si distilate din Romania. Succesul acestui eveniment este bine stabilit, mai ales ca, de pilda, in 2017 am numarat 2800 de vizitatori.

De la vaile Moldovei sau Munteniei pana la dealurile Olteniei ori la tarmurile Dobrogei, prin Valea Tarnavelor, Crisana sau Banat, viticultura si toate regiunile sale vor fi bine reprezentate aici, la secular-europeana Timisoara devenita, timp de trei zile, o veritabila capitala a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice.

Cu marci mai noi sau consacrate, DOC-denumire de origine controlata sau nu, soiurile si producatorii se infratesc, se reunesc patriotic intr-o atmosfera calda si prietenoasa, cu o identitate bine definita, sub motto-ul evenimentului "Identitatea vinului romanesc, ” in cadrul Salonului VINVEST Timisoara 2018. La randu-i, marea degustare de vinuri din 15 martie 2018, – un important preeveniment al Salonului – va marca inceputul sarbatorii noastre: 100 de ani de vinuri ale Romaniei. 

“Importanta VINVEST este tot mai mare, de la an la an, iar faptul ca Timisoara va detine titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 ne obliga sa ne pregatim si mai atent pentru fiecare noua editie, pentru tot mai disputata piata internationala. Preconizam si anul acesta sa aducem in salon crame care expun, in total, 300 de sortimente de vin. Ca in fiecare an, si la aceasta editie vor fi prezenti reprezentanti ai serviciilor conexe productiei vinului, cei care dezvolta logistica. Participantii cu standuri la evenimentul VINVEST CENTENAR vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii in Vinuri/ CENTENAR 1918 – 2018”, ne-a declarat ing. Lucia Pirvu, director VINVEST.

Suntem siguri ca si inedita expozitie ad hoc cu 100 de sticle de vin (50 sticle din primele editii ale concursului, oferite de VINVEST) si alte 50 sticle de vin sustinute de producatori se vor bucura de aprecierile publicului.

De asemenea, salonul va marca o mult asteptata reintalnire a producatorilor de vin, o repetitie, in avans, putem spune, in orasul Timisoara, desemnat Capitala Culturala Europeana 2021, prin care dorim sa accentuam bogatia sectorului viticol national acum, la 100 de ani de la maretele evenimente de-acum un veac.

Va invitam asadar sa rezervati in agenda evenimentelor dumneavoastra si Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, editia a 15-a, in perioada 29 martie -1 aprilie 2018, la Timisoara. Simpozionul stiintific ”Identitatea vinului romanesc”, vernisaje de expozitii artistice, manifestari din zona gastronomiei, artelor, literaturii vor constitui tot atatea evenimente de exceptie, realizate si cu aportul producatorilor inscrisi la salon.

Importatorii si distribuitorii de vinuri, producatorii si distribuitorii de utilaje si servicii conexe sunt asteptati pentru a-si prezenta ofertele, pe parcursul celor trei zile ale salonului.

Cei interesati sa participe la VINVEST sunt asteptati vineri si sambata, intre orele 10 – 19, iar duminica intre 10 – 17. Un bilet de intrare costa 20 de lei, bani pentru care fiecare persoana primeste ca souvenir un pahar special pe care il poate folosi la numeroasele degustari din Salon.

Salonul International de Vinuri din Timisoara VINVEST editia a XV-a este un eveniment de exceptie la care isi aduc contributia 100 de parteneri si colaboratori. Co-organizatori sunt Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, Camera de Comert Industrie si Agricultura Timisoara, Asociatia de Cultura si Promovarea Vinului VINVEST. Va asteptam, in preajma Pastelui, cu vinuri, vinuri spumante, distilate, cidru, produse bio, senzationale oferte ale turismului viticol. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: