BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

EXPLOZIV! Tanar din Timisoara exmatriculat de la Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca, dupa ce conducerea institutiei a aflat ca este cercetat intr-un dosar de detinere si consum de droguri

Nici nu au inceput bine cursurile Scolii de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca, unde sunt scolarizati 300 de viitori aparatori ai linistii si ordinii publice, ca unul dintre cei trei elevi provenind din Timis a si fost exmatriculat.

Tanarul a fost trimis acasa si sfatuit sa-si rezolve o problema de cazier, dupa care sa revina la cursuri. Acesta fusese declarat admis la concursul de admitere, sesiunea ianuarie 2018, cu 57 de puncte, si incepuse, deja, stagiul de pregatire, pe care urma sa-l finalizeze in 2 noiembrie 2018.

“Dat fiind faptul ca este vorba despre date cu caracter personal, nu vi le putem comunica prin telefon. In cazul unei solicitari scrise, va punem la dispozitie informatiile solicitate, atat cat permite cadrul legal. Ceea ce pot sa spune, insa, este faptul ca de recrutarea candidatilor, care trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legale pentru a fi admisi la concurs, nu se ocupa scoala noastra, ci inspectoratele de politie din judetele de provenienta”, ne-a declarat comisarul Alice Popa, purtatorul de cuvant al Scolii de Politiei din Cluj-Napoca.

Asadar, “pisica” acestei grave probleme de selectie a fost aruncata in curtea IPJ Timis, la Cazier sau la Cadre, unde cineva a facut o verificare superficiala, trimitand la scoala de politisti un candidat cu probleme penale.

Surse din sistem ne-au dezvaluit ca tanarul din Timisoara ar fi urmarit penal intr-un dosar de detinere si consum de droguri, fiind prins in flagrant, la sfarsitul anului trecut, chiar in apropierea blocului in care locuieste. De altfel, toata operatiunea politistilor de la Combaterea Crimei Organizata imbraca forma unei provocari, respectiv a unei incercari de preconstituire de probe.

“Un traficant de droguri a picat la intelegere cu politistii sa le dea un consumator pentru a-si injumatati pedeapsa. L-a sunat pe tanarul in discutie, i-a oferit o tigara cu canabis, chiar acesta i-a spus ca nu are bani, iar marfa nu a fost platita. Dupa cateva ore, dealerul l-a sunat si i-a cerut banii sau macar sa fumeze tigara impreuna. A fost momentul in care, chiar la capatul aleii din fata blocului, a fost retinut de politisti”, ne-a declarat un martor sub acoperire.

In conditiile in care tanarul care a fost recrutat pentru scoala de politie avea probleme cu legea, se pune intrebarea: cine i-a furnizat un cazier curat? Pe de alta parte, cum se explica faptul ca tanarul candidat a omis sa se raporteze la una dintre conditiile obligatorii de admitere la scoala, respectiv “sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni”?

Intrebari retorice care, in acest moment, nu ajuta deloc familia elevului exmatriculat, care va fi nevoita sa achite contravaloarea scolarizarii de la inceputul stagiului de pregatire, respectiv 29 ianuarie 2018, pana in prezent.

Este de asteptat ca, in cazul in care solutia procurorilor in dosarul de droguri va fi una de clasare, tanarul viitor politist sa fie reprimit la cursuri, chiar daca, procedural, nu i-a fost respectat principiul prezumtiei de nevinovatie. (G.I.)

 

2 Responses to EXPLOZIV! Tanar din Timisoara exmatriculat de la Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca, dupa ce conducerea institutiei a aflat ca este cercetat intr-un dosar de detinere si consum de droguri

  1. Mihaela says:

    Acest caz poate dezvalui un act de coruptie la nivelul Serviciului Cadre al IPJ si este de datoria DGA sa faca lumina

  2. Hohoho says:

    Mai exista DGA in Timis ?

Leave a Reply

%d bloggers like this: