INCOMPATIBIL? Fostul politist Dorin Cutu face ravagii pe soselele din Timis, desi functia de inspector sef al ISCTR nu poate fi detinuta de un consilier judetean. “Este posibil sa asistam la vreun flagrant”, avertizeaza cei care contribuie la “pusculita” PSD

Instalat discret la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Control in Transportul Rutier (ISCTR) Timis, cu ignorarea totala a legislatiei in vigoare, consilierul judetean Dorin Cutu (foto) a inceput sa faca ravagii printre transportatorii din Timis. Noua “pusculita” a PSD trebuie alimentata obligatoriu de patronii scolilor de soferi sau de cei care nu-si doresc controale inopinate la tahografe, chiar si pe trasee de cativa kilometri, pana la spalatorie sau la service.


Fostul politist – care si-a inceput cariera politica in PDL, pentru ca mai apoi, in 2014, sa treaca in tabara PSD, pentru a-si salva functia de control de la varful transporturilor rutiere din Timis – a reusit sa cucereasca fotoliul de inspector sef al ISCTR Timis in data de 11 ianaurie 2018, fiind preferat de liderii PSD din zona in locul lui Marcel Fonta, care, la instalare, in martie 2015, contase pe sprijinul UNPR Maramures, unde unchiul sau era deputat si mare prieten cu vicepremierul de atunci, generalul izmenar Gabriel Oprea.

La scurt timp de la preluarea puterii de catre Dorin Cutu in aceasta institutie banoasa, la noul sediul al ISCTR Timis, situat in zona Pietei Badea Cartan, in cladirea pesedistului Marcel Mihoc, a inceput un adevarat pelerinaj al transportatorilor.

“Prima saptamana mi-a dat amenda 300 de lei, nu m-am prezentat la sediul lor pentru a rezolva lucrurile cu noul inspector sef, a doua saptamana mi-au oprit un alt camion pe strada si am primit o amenda de 12.000 de lei. Sigur ca le-am contestat, pentru ca potrivit legislatiei, tahografele se pun in functiune pe distante mai mari de 50 de kilometri, nu pe orice distanta vrea domnu’ Cutu”, ne-a declarat un transportator.

Cum era si firesc, ca orice sef de institutie de control care se respecta, si Dorin Cutu are doua “sageti”, care sunt trimise la inaintare in situatiile dificile. Finul sau, Sebastian Rus, si colegul sau de echipaj, Marian Mereu, sunt autorii celor mai mari amenzi contraventionale aplicate in ultima perioada.

“Ceilalti mai dau avertismente, amenzii de cateva sute de lei, dar acesti doi aghiotanti ai lui Cutu rup tot. Spre exemplu, in urma cu doua zile au aplicate doua amenzi de cate 8.000 de lei, una la firma si alta la sofer, in cazul unui producator de incaltaminte din Dumbravita, care de 12 ani isi transporta muncitorii la fabrica si inapoi la domiciliu.

Niciodata nu a avut probleme, intrucat traseul total este de 36 de kilometri, insa, acum, cei doi inspectori de la ISCTR au aplicat amenzi pentru lipsa tahografului. In general se cam stie care e taxa de protectie, 100 de euro / luna de camion, autobuz sau microbuz. Mare lucru daca in perioada urmatoare nu vom asista la vreun flagrant in cladirea ISCTR”, ne-a dezvaluit un alt transportator amendat abuziv.

De remarcat ca toate procesele verbale cu amenzi de mii de euro aplicate transportatorilor care n-au fost de acord sa cada la pace, au fost contestate in instanta de judecata. Sa mai spunem ca, potrivit art. 88, al. 1, lit. d) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, functia de consilier judetean este incompatibila cu „functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat la regiile autonome si societatile reglementate de Legea nr. 31/1990, care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva”.

Recent, pe data de 16 februarie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat o sentinta defintiva prin care fostul sef al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Eugen Cecan, a pierdut un proces de incompatibilitate cu ANI, in conditiile in care a detinut simultan functiile de consilier judetean si cea de director al drumarilor.

In cazul lui Dorin Cutu, situatia este si mai critica, intrucat este vorba despre o institutie cu rol de control. In sesizarea trimisa la Ministerul Transporturilor, se mentioneaza si alte incompatibilitati pentru ocuparea functiei de inspector sef la ISCTR Timis, printre care faptul ca nu ar detine o diploma de studii superioare si ca nu are studii in domeniul transporturilor sau a autovehiculelor rutiere.

“Cum este asigurat controlul, care trebuie sa fie independent din punct de vedere politic, daca Dorin Cutu este membru PSD si consilier din partea acestui partid?”, este intrebarea retorica la care trebuie sa raspunda Ministerul Transporturilor.

Deocamdata, “pusculita” PSD functioneaza la parametri maximi, si cu girul presedintelui PSD Timis, Catalin Dobra, cel care a pus umarul la aceasta schimbare din varful institutiei care controleaza transportatorii din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara. Sa mai spunem ca Dorin Cutu a fost timp de 3 ani șef la ARR Timis, apoi 2 ani și doua luni inspector-sef la ISCTR, insa doar pe judetul Timis.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si punctul de vedere al noului inspector sef vizavi de incompatibilitatile sale cu aceasta functie, insa il vom publica imediat dupa ce il vom obtine. (Vlad Enciu)

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

 

10 thoughts on “INCOMPATIBIL? Fostul politist Dorin Cutu face ravagii pe soselele din Timis, desi functia de inspector sef al ISCTR nu poate fi detinuta de un consilier judetean. “Este posibil sa asistam la vreun flagrant”, avertizeaza cei care contribuie la “pusculita” PSD

  1. Sifoanele lui Candea. Povestea asta o învârte in tot orașul. L-a băgat și le Dobra un pic la ciupeala, doar-doar…nu tine, Dorine!

  2. Cine mai e si derbedeu ăsta? Fraieri sunt aia care acceptă mizeriile slugilor cât și slugile care oricum isi conserva probe sa faca un 19 cand ii inhata procurorii….care acum după Arad isi vor închide cercul la Timișoara. Niste inconștienți, domle. Cătu ar tb sa povestească putin cu Puie care inca nu si-a revenit dupa ianuarie 2014….

  3. Este alarmant pana unde merge tupeul ciumei rosii: legea spune clar ca nu poti fi si consilier judetean si sef de institutie publica, iar baietii si-au plantat militianul la varful ISCTR pentru a face bani de campanie. Pai, mai hahalera de Dobra, oare dumneata nu poti fi tras la raspundere pentru ca tii in brate un incompatibil, un traseist fara scrupule?

  4. Toti care va dati cu parerea aveti doar biciclete zic eu sau va doriti nu comentați de acești oameni ca poate nici nu ia ti văzut și nici nu ati stat cu iei la masa doar la televizor v-ati uitat

  5. Cineva ii veghează si pe ăștia, multe informatii din interior, clar a băgat dracusorul in cuib. E timpul de ceva desistari, angajamente avocați etc.. pe care le face orice om ordonat si organizat. Tic.tac tic.tac

  6. Citi, acest mic burghez si psd ist pr deasupra. Milițian cu șmecherie , cu masini pe la autostrada, cu taxa de psd ist care se respecta. Dobra nu il iubeste deloc. Păpușari Grindeanu face jocurile si taxele merg la el. Hotiiiii

  7. Cu ocazia aceasta ( dacă o pot numi ocazie) se vor afla mai multe incompetente si incompatibilităl! Acest lucru se întâmplă atunci când la vârful instituțiilori exista incompetenta și interes politic! Cred că este “normal” ca in toate instituțiile statului să fie așa! ???

  8. A fost doar un pic de abureala, nu se mai dezvoltă nimic….deja s-a așternut uitarea, Cutu este la locul lui, probabil și-a negociat “săgețile rautacioase”…..dar ce face cu studiile, că din funcția de consilier nu este mare lucru, isi da demisia, dar o diploma se obține greu, deh!

Leave a Reply