EXPLOZIV! Agentul Alexandru Spatar de la Politia Rutiera Timisoara, acuzat de hartuirea familiei unui avocat. Ploaie de amenzi aplicate fratelui, finului si socrului, sotia testata cu fiola

Unul dintre cei mai duri agenti de la Politia Rutiera Timisoara a ajuns in atentia Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, dupa ce conducerea IPJ Timis a decis sa trimita procurorilor, spre competenta solutionare, o reclamatie in care politistul este acuzat de comiterea mai multor abuzuri pe strazile orasului, toate vizand aceeasi persoana.


Agentul sef principal Alexandru Spatar, ajuns politist prin incadrare directa, in 1993, va fi nevoit sa dea cu subsemnatul pentru abuz in serviciu si hartuire, in conditiile in care, in ultimii ani, i s-a pus “pata” pe un avocat din Baroul Timis, caruia i-a trimis semnalele unei adversitati cronice, prin amendarea mai multor rude.

Tendinta sa de provocare si rafuiala permanenta cu reclamantul a fost evidenta de fiecare data cand a aplicat sanctiunile contraventionale, intrucat a cerut conducatorilor auto opriti in trafic sa-l sune pe avocat.

“Cu siguranta, agentul Spatar are un fetis cu persoana mea, din moment ce de fiecare data cand intalneste numele meu in acte sau rude de-ale mele, procedeaza la aplicarea excesiva a legii, un asemenea caz petrecandu-se si cu sotia mea”, mentioneaza avocatul Florin Kovacs intr-o sesizare disciplinara depusa la IPJ Timis.

Mai exact, in data de 21 noiembrie 2017, Gabriela Kovacs a fost oprita in trafic, in fata Palatului Dicasterial, unde masina a fost controlata amanuntit, inclusiv la stingator si trusa medicala, dupa care femeii i s-a cerut sa sufle in fiola etilotest. Toate acestea, in urma raspunsului afirmativ la intrebarea ce viza identitatea sa, daca este sotia avocatului Kovacs.

“Fiind apelat telefonic de sotia mea, i-am spus sa ma puna pe speaker, ca agentul Spataru, zis si Reportofon, sa poata inregistra ce spun. L-am rugat sa ma astepte, ca sa-i pot da o declaratie live, insa, pana sa ajung eu, neavand pe ce da amenda, a restituit actele si a plecat”, ne-a declarat Florin Kovacs.

Un alt episod din aceasta campanie furibunda de hartuire s-a produs in urma cu cateva zile, cand… socrul avocatului a fost amendat cu nu mai putin de 2.610 lei. Evenimentul s-a produs in data de 21 februarie, cand Alexandru Butnariu, 71 de ani, care circula la volanul unui Nissan Patrol, proprietatea cabinetului avocatial, a fost oprit in trafic pe DN6, la km 550, si sanctionat pentru foliile aplicate pe geamuri, care in opinia agentului aveau un coeficient de transparenta mai mic de 40%, desi erau atestate de RAR, si ITP expirat.

Tot pentru folii prea opace a fost amendat, in data de 29.04.2017, si Babuta Nicolae Ciprian, finul lui Dorel Kovacs, fratele avocatului, care conducea un autoturism Toyota. Pentru ca sanctiunea sa fie mai consistenta, s-a retinut si purtarea necorespunzatoare a centurii de siguranta.

Desigur, nu a scapat de actiunile revansarde ale politistului-haiduc nici fratele avocatului, Dorel Kovacs. Acesta a fost urmarit in trafic, autospeciala de politie avand sirena si girofarul in functiune, oprit in zona Pietei Badea Cartan, intrebat daca este frate cu Florin Kovacs, dupa care a fost amendat cu 1.600 de lei pentru folii necorespunzatoare, desi i s-au prezentat acte de omologarea de la RAR, si, la fel, purtarea necorespunzatoare a centurii de siguranta.

Si de aceasta data, agentul Alexandru Spatar i-a cerut ostentativ lui Dorel Kovacs sa-si sune fratele, pe avocat, pentru a-i spune ca a fost oprit de politie, cerere pe care acesta a refuzat-o.

Intr-un raport cerut de conducerea IPJ Timis, prin intermediul Biroului Control Intern, agentul sef principal Alexandru Spatar a mentionat ca ar fi fost amenintat de fratele avocatului.

“Mentionez ca din momentul opririi si pana la terminarea documentelor de constatare, numitul Kovacs Gheorghe Dorel a avut un comportament murdar, ne-a amenintat in repetate randuri cu fratele sau care este avocatul Kovacs si vazand ca nu ne intimideaza, adresa amenintari cu subinteles la adresa noastra. Fapte ce le pot proba prin martorul ocular Vadova Constantin si printr-o inregistrare audio personala”.

In conditiile in care acest incident dateaza din 07.09.2013, este posibil ca atunci sa se fi declansat operatiunea de monitorizare si hartuire a membrilor familiei Kovacs de catre agentul Alexandru Spatar… (V.E.)

20 thoughts on “EXPLOZIV! Agentul Alexandru Spatar de la Politia Rutiera Timisoara, acuzat de hartuirea familiei unui avocat. Ploaie de amenzi aplicate fratelui, finului si socrului, sotia testata cu fiola

 1. Bre esti idiot? Omu’ reclama faptul ca desi a anulat mai multe amenzi ale pretenului tau viteazu’ Spataru, el a aplicat a doua oara amenda pentru ceva ce deja fusese anulat in instanța, intelegi matale? Adicatelea odata ce judecatorul a stabilit ca Spataru a facut un abuz si a anulat procesul verbal, el de ciuda a amendat din nou pentru aceiasi chestie si la aceiasi masina! Mai mult tot insista sa il inregistreze pe avocat si ii hartuieste familia, asta e abuz de putere si hartuire idiotule!

 2. Kovacs asta face pe avocatul doar prin presa. Stie cineva sa fi castigat vreun proces? Doar gura e de el pe la televizor. In sala de judecata se arata valoarea. Si chiar si asa, el si meamurile lui sunt mai presus de lege? Trebuie lasati toti in pace, cu folii, fara itp, fara asigurari, fara permise? Doar intreb…

 3. Unde e dreptul la cuvant al politistului?sau doar ImpactPress impreuna cu Kovacs dau stirea impreuna?
  Foarte bine ca a amendat, de fiecare data cand nu respecti legea,ea trebuie aplicata!
  Politistul a aplicat legea are tot dreptul sa inregistreze in timpul seviciului si sa folosesca ca proba prin ce e hartuire sunteti toti pe o mana cu acest avocat si sunteti cumparati sunteti niste oameni slabi fara caracter, pleava societatii din cauza voastra a Coruptiilor tara e cum e!

 4. Felicitari nea Sandule. Iti spun din proprie experienta, ca numai asa poti sa ajungi in top, paradind, in sensul legal, magraoani. Parerea mea ca nea Covaci asta si neamurile lui, ar trebui sa respecte mai intai legea si apoi sa se planga. Pe de alta parte, are are cu ce plati ca si el a paradit la greu clienti (onorariu platit si castig din parti).
  Eu cred totusi ca are putini clienti si avea nevoie de putina reclama, stiti voi, sa se victimizeze putin poate mai aude cineva de el. Exact ca Bianca Dragusanu…. Va spun eu ca e scump si nu face banii….multa gargara si degeaba. Brava nea Spatare, noi cetatenii onesti din Soarelui suntem cu tine si cu seful tau care te calauzeste….Hai te pup si un salut cald pentru nea Peteceanu.

 5. Daca au incalcat toti legea foarte bine le-a facut.
  Mai lasati-ne cu victimizarile! Drepturi multe, obligatii zero.
  Nea Kovacs nu mai bine ne tine la curent cu dosarul cu minorele cu Paul Mânzu, Gîțan & co??
  Mai nou daca aplici legea e abuz si daca contraveninetul mai face si scandal cum ca ar fi ruda cu ceva avocat ‘celebru’ si ca il poate suna, (poate poate se lasa intimidat politistul si il scapa de amenda), e tot vina agentului.

 6. Perfect de acord. In special cu partea paraditului de clienti ai avocatului. Sume exorbitante si castigarea proceselor zero

 7. Da dom le, pai cum vrei sa te lupți cu șpăgarii de la rutiera, decat făcându le reclamații!
  Doamna Scornea, intrebati agentii de prin curtea Ipj, Spatar zis reportofon se foloseste de numele dvs. si zice ca are protectie de la DGA! O fi minciuna, zic! Da’ sa vedem ce influenta o fi având la parchet, ca si noi avem scule audio video:)

 8. Te lauzi ca ai scule. Cred ca matale esti cea mai mare scula. Pai cum sa fie rutieristii spagari cand l-au executat pe fraier pentru incalcarea legii, Nea covaci asta ar trebui sa-si educe neamul sa conduca legal, la fel ca noi toti ceilalti fraieri. Si ce legatura are doamna mentionata mai sus, cu povestea asta. Cred ca ai vazut ce poate sa faca si te bantuie numele ei. Este o profesionista si chiar nu merita sa-i pomenim numele in comentarii d-astea de kkat ca ale noastre, in speta al tau. Felicitari Sandule. La Multi Ani ! doamna si te-n dos nea florine si nea malcoace!

 9. Adonis puiule, de ce te ai suparat, dreptul la cuvânt al politistului este in fața procurorului firește, unde v a putea sa isi faca toate apararile cuvenite pentru abuzurile pentru care este reclamat si v a avea chiar dreptul la un avocat intelegi?
  Ori indiferent ce parere ai de avocatul Kovaci, el a procedat ca la carte, chiar daca iti place chiar daca nu iti place, Spatar are dreptul sa amendeze, iar Kovaci are dreptul sa i facă plangere penală mai ales dacă i a anulat mai multe procese verbale si el de oftica a amendat din nou pentru aceiasi fapta!
  Asta inseamna stat de drept intelegi puiule? Toti suntem egali in fata legii si fiecare raspunde pentru actiunile lui!
  Dar tu si cu Nadasan zis croco poti sa te legi cu lanțuri de poarta procuraturii in semn de sustinere pentru Spatar zis reportofon sa nu fie anchetat ca are imunitate:))!

 10. Bravo domnului Kovacs, unul dintre maeștrii Baroului, pune biciul legii pe imbecilii cu caschetă alba, ce i pasă lui de toți frustratii, cum plouă la Cluj:) Vi o trage din toate pozitiile si n aveti decat sa l pupati in fund , pentru ca stie carte si litera de lege! Se lupta pentru oamenii abuzati de sistemul ticalosit!Ca fostul inspector Muntean si Bolbos stiu ce spun, ca de proști or apelat la Kovacs! Si Gavrea la fel! Stiu ca va deranjeaza ca nu se trage de sireturi cu voi carcotasilor si nu va da șpagă, dar asa cum am scris si mai sus, puteti sa l pupati in fund! :)))

 11. Ce chestie, cum se solidarizeaza la abuzuri idiotii, ce daca Spatar aplică aiurea amenzi că si procurorul Portocala Ploiesti n a facut nimic rău, doar facea dosare tuturor pe care ii căsuna, tot abuz in serviciu se numeste domnilor, faptul ca dai amenzi fara discernămînt nu inseamna ca esti un politist bun ci esti un polițist abuziv, ca el încalcă legea profitând de faptul ca e politist altfel n ar fi existat infractiunea de abuz in serviciu pricepeti?
  Va trimit încă un abuz dovedit in justitie, amendă dată de Spătar unui politist local, tot pentru folie si anulata de instanță, ce v a face obiectul unui nou dosar penal! Ar trebui toti care si au anulat amenziile in instanță sa i facă plangere la super agentul Spătar sa vezi cu cat discernămînt v a analiza pe viitor starea de fapt când v a taia o amendă!!

 12. POPA IONUT MARIUS Petent
  IPJ TIMIS Intimat

  Şedinţe
  01.02.2018
  Ora estimata: 09:00
  Complet: C1C
  Tip solutie: Admite plângerea
  Solutia pe scurt: Admite plângerea contravenţională. Dispune anularea parţială a procesului verbal de contravenţie seria PTMX nr.123570/19.07.2017 întocmit de intimată, cu privire la săvârşirea contravenţiei de aplicare pe geamurile laterale faţă a foliei de culoare neagră neomologată şi nemarcată de către autoritatea competentă, faptă prevăzută de art.148 pct.11 din H.G. nr.1391/2006. Exonerează petentul de plata amenzii privind săvârşirea acestei contrvaenţii. Menţine în rest procesul verbal de contravenţie. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată în şedinţa publică din 01.02.2018.
  Document: Hotarâre 1080/2018 01.02.2018

 13. De ce nu spui si faptul ca Popa Ionut Marius este politist local si este copilul unui MAGISTRAT de la Judecatoria Timisoara? Din pacate pentru tine BMW acestui fiu de MAGISTRAT a fost filmat de presa…si surpriza avea folie neomologata pe geamuri! In rest va doresc multa sanatate si sa respectati legea!

 14. Art. 297 Cod penal

  Abuzul în serviciu

  (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

 15. Îndatoririle poliţistului
  Art. 42

  Poliţistul este obligat:

  a) să păstreze secretul profesional, precum şi confidenţialitatea datelor dobândite în timpul desfăşurării activităţii, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor în care îndeplinirea sarcinilor de serviciu, nevoile justiţiei sau legea impun dezvăluirea acestora;

  b) să manifeste corectitudine în rezolvarea problemelor personale, în aşa fel încât să nu beneficieze şi nici să nu lase impresia că beneficiază de datele confidenţiale obţinute în calitatea sa oficială;

  c) să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal ale acestora, potrivit competenţelor legal stabilite;

  d) să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte.

  Detalii: https://legeaz.net/statutul-politistului-actualizat-legea-360-2002/art-42-indatoririle-politistului-drepturile-indatoririle-si-restrangerea-exercitiului-unor-drepturi-sau-libertati-ale-politistului

 16. Îndatoririle poliţistului
  Art. 42

  Poliţistul este obligat:

  a) să păstreze secretul profesional, precum şi confidenţialitatea datelor dobândite în timpul desfăşurării activităţii, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor în care îndeplinirea sarcinilor de serviciu, nevoile justiţiei sau legea impun dezvăluirea acestora;

  b) să manifeste corectitudine în rezolvarea problemelor personale, în aşa fel încât să nu beneficieze şi nici să nu lase impresia că beneficiază de datele confidenţiale obţinute în calitatea sa oficială;

  c) să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal ale acestora, potrivit competenţelor legal stabilite;

  d) să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte.

  Detalii: https://legeaz.net/statutul-politistului-actualizat-legea-360-2002/art-42-indatoririle-politistului-drepturile-indatoririle-si-restrangerea-exercitiului-unor-drepturi-sau-libertati-ale-politistului

 17. Îndatoririle poliţistului
  Art. 42

  Poliţistul este obligat:

  a) să păstreze secretul profesional, precum şi confidenţialitatea datelor dobândite în timpul desfăşurării activităţii, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor în care îndeplinirea sarcinilor de serviciu, nevoile justiţiei sau legea impun dezvăluirea acestora;

  b) să manifeste corectitudine în rezolvarea problemelor personale, în aşa fel încât să nu beneficieze şi nici să nu lase impresia că beneficiază de datele confidenţiale obţinute în calitatea sa oficială;

  c) să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal ale acestora, potrivit competenţelor legal stabilite;

  d) să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte.

 18. Ca sa vezi , nu sunt singurul abuzat de Spătar Alexandru , și mi se atrage atenția ca nu- mi plătesc amenzile . Poi cum naiba sa plătesc cind sunt abuzat de un nesimțit și un excroc fără bun simt . Am cerut dovada domnule polițist Alexandru Spătar , pe ce vrei sa plătesc amenda ? Pe abuzul pe care îl faci tu in servici ? La revedere .

Leave a Reply