VIDEO! Iranieni prinsi de politisti la Vama Cenad, ascunsi intr-o rulota, in timp ce incercau sa treaca ilegal in Ungaria

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat sase persoane din Iran care au incercat sa treaca ilegal frontiera, ascunse intr-un loc special amenajat al unei autorulote.


In noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 1,45, la P.T.F Cenad, s-a prezentat pentru a iesi din Romania cetateanul iranian T.M., in varsta de 43 de ani, posesor al unui document de refugiat emis de Suedia, conducand o autorulota inmatriculata in Suedia. Acesta era insotit de o persoana de sex feminin, cetatean suedez de origine iraniana, in varsta de 39 de ani.

Cu ocazia controlului de frontiera efectuat asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, in partea laterala a autorulotei, un compartiment improvizat. Oamenii legii au deschis spatiului special amenajat, descoperind ascunsi sase cetateni straini, trei barbati, doua femeie si un minor.

Din primele verificari, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni iranieni, adultii avand varste cuprinse intre 28 si 38 de ani, iar minorul – 15 ani.

Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga in vestul Europei si au recurs la aceasta metoda deoarece nu detineau documente valabile.

Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului si pasagerei, pentru trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile ce se impun. (M.I.)

Foto: Arhiva

Leave a Reply