BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

PUNCTUL PE I! Deputatul PMP Cornel Samartinean sintetizeaza “performantele” guvernarii PSD-ALDE. “A reusit sa urce Romania in topul saraciei, 16 locuri in doar 12 luni!”

Deputatul de Timis, Cornel Samartinean, a dat publicitatii o declaratie politica in care atrage atentia ca Guvernul PSD-ALDE nu pare deloc ingrijorat de degradarea continua a mediului economic si social din Romania. In viziunea politica a deputatului PMP de Timis, acest lucru este favorizat de scaderea dramatica a investitiilor si diminuareasemnificativa a puterii de cumparare a cetatenilor.

Managementul “performant” al acestei guvernari se reflecta, in schimb, prin alocarea banilor publici cu dedicatie catre catre clientela de partid, respectiv consiliile judetene, consiliile locale si primariile fidele.

“De un an de zile, Guvernul PSD-ALDE ne demonstreaza ca economia de piata este un concept paralel pentru ei. Au o singura solutie: mai multa interventie a statului in economie. Intervin brutal in relatiile private dintre antreprenori, dintre antreprenori si angajati sau dintre antreprenori si consumatori.

Nu se lasa pana nu ne arata in fiecare zi cat sunt de nepregatiti profesional. Mai nou, ne arata ca si politica monetara este o notiune straina pentru ei, desi de 28 de ani voteaza rapoarte anuale ale Bancii Nationale prezentate in Parlamentul Romaniei.

Implementarea a doar 5% din programul lor de guvernare a afectat grav economia Romaniei, cu efecte pe termen mediu si lung. Populismul costa scump. Iar noi suntem prea saraci sa platim pretul acestei guvernari.

Datele statistice ne arata ca acesta este guvernul care a reusit sa urce Romania 16 locuri in topul saraciei in doar 12 luni. La un an de la preluarea guvernarii, coalitia PSD-ALDE a dus rata inflatiei de la -0,5% la 4,3%. In acest ritm, pana la sfarsitul anului 2018, rata inflatiei ar putea ajunge la 10%.

Toti indicatorii ne demonstreaza faptul ca Romania este intr-o criza economica, ca avem o economie fragila. Inflatie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publica, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investitii (privat plus public).

Astazi, Romania alearga cu viteza din ce in ce mai mare catre etatism veritabil. Drumul pe care ne duce aceasta guvernare este un drum catre servitute. Este un drum catre o economie cu inflatie galopanta, dobanzi mari, falimente ale companiilor mici si mijlocii, somaj, aparat public supradimensionat. Iar pentru a putea mentine acest aparat supradimensionat guvernantii vor suprareglementa economia, vor creste taxe, impozite, accize, amenzi si vor face tot posibilul pentru a stoarce si ultimul leu de la sectorul privat.

Strategia economica a acestui guvern este caracterizata de lipsa de expertiza in intelegerea problemelor si nevoilor economiei reale, de o politica fiscala haotica, incoerenta, lipsita de orice minima predictibilitate, ostila mediului de afaceri şi economiei in general.

Aplicarea in continuare a politicii de supraimpozitare şi taiere a investitiilor va impinge Romania cu siguranta spre un dezastru economic şi bugetar cu consecinte grave asupra mediului de afaceri şi asupra nivelului de trai al romanilor. Actuala coalitie aflata la guvernare nu are un plan de actiune concret pentru redresarea economiei si pentru crearea de locuri de munca. Fara un plan economic coerent şi cu politici fiscale greşite, coalitia PSD-ALDE duce Romania in saracie.

Romanii nu vor sa mai plece din Romania. Romanii nu vor sa traiasca si in urmatorii ani in cea mai saraca tara din Uniunea Europeana. Coalitia PSD-ALDE trebuie sa plece de la guvernare pentru ca, la 29 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, romanii nu vor sa se intoarca in comunism“. (I.P.)

 

 

 

2 Responses to PUNCTUL PE I! Deputatul PMP Cornel Samartinean sintetizeaza “performantele” guvernarii PSD-ALDE. “A reusit sa urce Romania in topul saraciei, 16 locuri in doar 12 luni!”

  1. Carla says:

    Punctul pe P! Pai de aia a mers in Parlament ca sa dacă sinteze? Chiar crede ca avem nevoie de sintezele domniei sale ca sa ne dam seama ca o ducem mai rău de la an la an? Sincer, nu știu ce beau aia prin Parlament! Oricum, nu l-am trimis in Parlament ca sa ne citească sinteze. L-am trimis sa ne reprezinte pe noi cei din Timișoara. Așadar, concret: ce ati făcut pentru TM, domnule deputat! Cu subiect și predicat…

    • Inspector sef ce n ai fost tu vreodata says:

      Corneluș, lasa ne tată ca deja esti plictisitor cu sintezele tale, zi ne ce e cu dra Iliescu, care pe surse iti spun : zilele tale ca presedinte sunt numarate, roxi v a fi noul presedinte!

Leave a Reply

%d bloggers like this: