RECHIZITORIU! Dosarul coruptiei de la varful Inspectoratului de Politie Timis, finalizat dupa trei ani de investigatii si audieri. Procurorii DNA Timisoara au trimis in judecata ofiteri de politie, avocati, politicieni si liderul unui clan tiganesc din Lugoj

Procurorii DNA Timisoara pot rasufla linistiti, dupa trei ani de la inceperea cercetarilor in cel mai complex caz de coruptie pe care l-au instrumentat de la infiintarea institutiei si pana in prezent.


Probatoriul in dosarul abuzurilor penale comise de ofiteri din conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, in care au fost retinuti si trimisi in arest preventiv, in ianuarie 2015, fostul inspector sef Sorin Munten si adjunctul sau, Florin Bolbos, a primit o “gura de oxigen” in 2 februarie 2016, cand a fost descoperit si scos din uz unul dintre motoarele coruptiei din cadrul institutiei, respectiv Iulian Bot, liderul clanului Viscol din Lugoj.

Operatiunea a reusit si datorita inregistrarilor oferite procurorilor DNA de martorul sub acoperire Cosmin Canavea, ofiter de politie care lucra la un dosar de evaziune fiscala in care era cercetat Iulian Bot.

Finalizarea acestui dosar, in care au fost audiati sute de martori, a fost grabita, oarecum, si de decizia surprinzatoare a procurorului de caz, Lavinia Macovei (foto), fost procuror sef al DNA Timisoara, din data de 19 ianuarie 2018, de a reuni toate cauzele penale cu politisti din aceasta ancheta intr-un singur dosar. Astfel, datorita managementului stiintific practicat, dosarul 87/P/2015 a fost trimis pe rolul Curtii de Apel Timisoara.

Acuzatiile din acest dosar privesc infractiuni de coruptie, respectiv dare si luare de mita, primire de foloase necuvenite, instigare la cele doua infractiuni, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului, dar si constituirea unui grup infractional organizat. Procurorii sustin, in actul de trimitere in judecata, ca fostul inspector sef al IPJ Timis, comisarul Sorin Muntean, alaturi de adjunctul sau Florin Bolbos, seful Politiei Recas, Temu Marian Dorinel, seful Politiei Locale Recas, Berzescu Doru Adrian, dar si primarul orasului Recas, Pavel Teodoru, ar fi uneltit pentru transferul unui agent de politie incomod de la Recas la Lugoj.

“Au dispus intocmirea unei propuneri catre Ministerul Administratiei si Internelor, pentru radierea postului unui agent de politie din statele de functii ale Politiei oras Recas si apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul I.P.J. Timis de desfiintare a functiei respective”, spun procurorii.

Procedura de indepartare a agentului ar fi fost dispusa de inculpatul Muntean Petru Sorin in urma instigarii venite din partea inculpatilor Pavel Teodor si Milutinovici Eugen, in scopul asigurarii controlului asupra activitatii Politiei Recas. Se dorea evitarea  constatarii si sanctionarii faptelor comise de persoane din cercul relational al celor doi si satisfacerea intereselor politice si economice ale celui din urma.

Fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere Timis, comisarul sef Marcel Craciunescu, este acuzat ca a pretins si primit de la inculpatii Bledea Cosmin si Girbaci Vasilica, pentru a propune avansarea acestora in grad profesional inainte de termen, doua seturi (8 bucati) jante Mercedes Clasa E si anvelope pentru autoturismul personal. De asemenea, la sfarsitul anului 2013, a pretins si primit de la doi agenti de politie un set de anvelope (4 bucati), pentru autoturismul marca Mercedes ML, apartinând sotiei sale si un televizor LCD.

Fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Timis, Pavel Dumitru, este acuzat ca a primit mita de la liderul clanului Viscol din Lugoj, Iulian Bot, pentru a rezolva un dosar de evaziune fiscala.

In perioada 2013-2016, inculpatul Bot Iulian a remis inculpatilor Muntean Petru Sorin, Pavel Dumitru, cate 7.000 euro si altor doua persoane (un ofiter de politie-denuntator in cauză si un contabil) sumele de 3.500 euro, respectiv 2.000 euro, in scopul ca acestia sa-si indeplineasca in mod defectuos atributiunile de serviciu, in legatura cu instrumentarea unui dosar penal in care acesta era cercetat pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala, in asa fel incat administrarea probelor sa conduca la o solutie in favoarea sa.

Inculpatul Bilc Marin, avocat in Baroul Timis, in aceeasi perioada si in acelasi scop, a pretins de la inculpatul Bot Iulian mai multe sume de bani, primind de la acesta din urma o suma cuprinsa intre 6.000 – 7.000 euro, pentru a-si exercita influenta asupra ofiterilor de politie judiciara si asupra procurorului Viorica Flucsa, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care aveau in lucru dosarul respectiv. Avocatul i-a mai promis bastanului din Lugoj ca îi va determina pe acestia sa urgenteze administrarea probelor in cauza ce-l privea, asa incat solutia finala sa-i fie favorabila. (G.I.)

6 thoughts on “RECHIZITORIU! Dosarul coruptiei de la varful Inspectoratului de Politie Timis, finalizat dupa trei ani de investigatii si audieri. Procurorii DNA Timisoara au trimis in judecata ofiteri de politie, avocati, politicieni si liderul unui clan tiganesc din Lugoj

 1. Nea zorine, ne-ai promis ca cand te intorci ne aduci si noua mancati-as, niste tigari si ceva de-ale gurii. Poate si niste placinte de alea de ii place la doamna invatatoare, cu branza si stafide. Auziram ca-l iei si pe al mic cu matale si bine faci, ca cica asta da lumina, iar pe la noi e tare intuneric dupa ce se da stingerea….
  In rest pe la noi, toate-s vechi. Jucam zilnic jocul matale preferat – biza cu colegii, dar in lipsa matale n-are farmec. Mai sti pe Nelutu ? Ala mic si cocosat ? El iti tine locul dar n-o face ca matale. Hai te pupam si mai povestim cand te intorci.

 2. Sorin Muntean a fost cel mai bun inspector sef pe care l a avut vreodată IPJ Timis, suntem alaturi de el si de Florin Bolobos, care ve ti vedea v a fi achitat fara nicio discutie!

 3. Stimata domnisoara, matale trebuie ca esti fosta lui secretara, si zau te inteleg ca gandesti asa. Daca ai urmarit comentariile de-a lungul timpului. ai vazut ca nimeni n-a zis ca-i rau. Toti stiau cat e de prost nu de rau. Adu-ti aminte cum batea la propria usa cand intra in propriul birou si nimeni nu-i raspundea din interior, ca erai secretara si vedeai… si ce te mai distrai apoi… ai uitat ?
  Nu cunosc detalii cu agentul pe care l-a utut la comanda, insa treaba cu spaga s-a dovedit ca-i pe bune.
  Cu florin s-ar putea sa ai dreptate. Ala saracu-i nevinovat, vorba vine. Zicea doar “sa traiti” si “Da sefu”. Tare- i mai placea sa-i pupe in plua pe sefi. Sa intre nea Gica si sa ne povesteasca cum i-a promis ca-l duce intr-un trip in America, dar n-au fost de acord sponzorii penticostalii pe motiv ca asta era de alta religie….

 4. Nea Gicu sau nea Gica sunteti niste frustrati amândoi, desi eu știu ca esti unul si acelasi tâmpit sau cretină!
  Ceea ce spui idiotule despre mine este o mare minciuna si nici nu meriti sa combat! Niciodata nu a fost realizat vreun flagrant idiotule, dosarul e realizat pe vorbe pricepi? Așa ca las o mai usor cu pianul pe scari cretinule care esti! Dute in măta de idiot comentatoru tulii!

 5. Deci , mai nene, sa ne intelegem. Unu la mana , ma deranjeaza asocierea cu nea Gica. despre care stim cu totii care-i treaba. Doi la mana, matale numai inspector sef n-ai fost. Am scris si eu doua randuri si te-ai “spart” tot . Limbajul folosit nu este unul prea elevat demn de functia pe care o reclami. Mai ai si facultatea de fizica la activ, domnule profesor!
  Zici ca dosaru-i pe vorbe, dar toti stim ca vorbele is pe suport magnetic, relevant dealtfel. Asa ca ciocu mic cat esti pe planul inclinat, ca sa vorbesc pe limba matale.

 6. Nea Gicu/Gica aceiasi panarama! ramane cum am vorbit, scursoare a societatii, eu am fost inspector sef ce tu n ai fost vreodată înțelegi retardat mic ce esti? Hai sictir

Leave a Reply