BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

BOMBA! Basescu a tras obloanele peste Academia lui Oprea. Senatul a votat desfiintarea Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale, care devenise o autentica “sinecura pentru baietii smecheri”

Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale urmeaza sa-si inchida definitiv portile, dupa ce Senatul a adoptat propunerea de abrogare a Legii nr. 56/2012 privind organizarea şi functionarea acestei “sinecuri pentru baietii smecheri”.

Initiativa legislativa apartine fostului presedinte Traian Basescu, liderul PMP, si a fost adoptata aproape in unanimitate, respectiv 98 de voturi pentru, 2 impotriva si o abtinere.

”Am lansat aceasta initiativa legislativla costatand inutilitatea unei inst., care nu are decat un statut de Academie clientelara. Are un nume extrem de pompos si, mai ales, ca a facut din niste oameni care au urmat cursurile acestei academii, fie ei si profesori universitari, toti au devenit niste academicieni.

Aceasta Academie este doar o sinecura, care prin relatii isi propulseaza generalii in invatamantul civil. Romania are suficient invatamant militar, ca sa ne mai trebuiasca si poluarea invatamantului civil, care oricum este plin de plagiate. Fac un apel la dumneavoastra, prin vot sa desfiintam o sinecura pentru niste clienti ai sistemului de invatamant militar”, a sustinut Traian Basescu in Senat.

Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), cunoscuta sub denumirea de “Academia lui Oprea”, a fost fondata in 2012 la initiativa unui grup de senatori si deputati – printre care Gabriel Oprea, Teodor Melescanu, Eugen Badalan si Eugen Nicolicea. Primul presedinte, ales prin vot secret in 5 iulie 2012, a fost general-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti. Potrivit legii ASSN, institutia se afla “in coordonarea stiintifica a Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii”.

Citeste si: http://www.impactpress.ro/2016/03/21/exclusivism-academia-lui-oprea-inaccesibila-generalilor-sau-altor-personalitati-din-banat-assn-se-comporta-ca-o-organizatie-secreta-desi-membrii-acesteia-beneficiaza-de-indemnizatii-viagere-de-la/

Opacitatea ASSN a facut ca despre aceasta institutie sa se foloseasca termeni precum masonerie, cupola, academie ezoterica sau organizatie oculta. Intrebat care e componenta ASSN, vicepremierul Vasile Dincu, “tatal” Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, a raspuns ca nu este elegant sa isi demaste colegii, dar si ca nu e exclus ca lista membrilor acestei academii sa fi fost clasificata.

Prin statut a fost stabilit ca numarul maxim de membri sa fie 200, dintre care 50 sunt titulari, 50 – corespondenti, 50 – asociati si 50, membri de onoare. Acestia primeau o indemnizatie lunara de 2.700 de lei.

Tot in statutul organizatiei se specifica faptul ca din ASSN pot face parte “personalitati de o deosebita valoare stiintifica si profesionala din domeniile cercetarii stiintifice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”, insa, in cei aproape sase ani de functionare, niciun banatean nu a indeplinit criteriile de eligibilitate.

“Nu se stie cu exactitate motivul infiintarii acestei academii, mai cu seama ca grupul membrilor fondatori pare ca graviteaza in jurul a doua personalitati: Gabriel Oprea si George Maior. Este cel putin suspect faptul ca o organizatie finantata din bani publici sa se comporte ca o societate secreta, ezoterica, cu o lista de membri titulari in curs de clasificare. Criteriile de selectie a membrilor exista doar pe hartie, in conditiile in care accesul in academia lui Oprea pare subordonat relatiilor clientelare si intereselor obscure de grup”, ne-a declarat, confidential, in 2016, unul dintre generalii cu pretentii de academician ai Timisoarei. (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: