VINVEST 2018! Salonul International de Vinuri de la Timisoara isi deschide portile in acest weekend. Se vor putea degusta 300 de sortimente din licoarea lui Bachus

Cel mai mare salon de vinuri din vestul tarii, Salonul International de Vinuri VINVEST, aflat la editia a XV-a, este pregatit sa isi primeasca vizitatorii incepand de vineri, 30 martie, ora 10, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Cele 300 de sortimente exceptionale de vin, unele in premiera nationala, vor fi expuse si degustate pana duminica, 1 aprilie, ora 17.


Sub incarcatura emotionala puternica a Centenarului Marii Uniri, anul acesta VINVEST 2018 va transforma Timisoara intr-o veritabila capitala a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice, iar cu soiurile romanesti se vor infrati si producatorii din Republica Moldova si tarile vecine.

Astfel, timp de trei zile, asa cum demult nu s-a mai intamplat, Sarbatoarea Vinului se transforma intr-o unire regionala.

Desfasurat in acest an sub motto-ul „Identitatea vinului romanesc”, programul Salonului include diferite actiuni ce au menirea de a accentua bogatia sectorului viticol national acum, la 100 de ani de la maretele evenimente: inedita expozitie ad hoc cu 100 de sticle de vin, simpozionul stiintific ”Identitatea vinului romanesc”, vernisaje de expozitii artistice, manifestari din zona gastronomiei, artelor, literaturii, si multe altele.

De asemenea, crama Hermeziu a ales VINVEST 2018 pentru a-si lansa o noua gama de vinuri, iar crama Cotnari isi va prezena o gama inedita de vinuri de vinoteca.

“Importanta VINVEST este tot mai mare, de la an la an, iar faptul ca Timisoara va detine titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 ne obliga sa ne pregatim si mai atent pentru fiecare noua editie, pentru tot mai disputata  piata internationala. Ca in fiecare an, si la aceasta editie vor fi prezenti reprezentanti ai serviciilor conexe productiei vinului, cei care dezvolta logistica. Participantii cu standuri la evenimentul VINVEST CENTENAR vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii in Vinuri/ CENTENAR 1918 – 2018”, spune ing. Lucia Pirvu, director VINVEST.

Cei interesati sa participe la VINVEST 2018 sunt asteptati vineri si sambata intre orele 10 – 19, iar duminica intre 10 – 17. Un bilet de intrare costa 25 de lei, suma pentru care fiecare persoana primeste ca souvenir un pahar special pe care il poate folosi la numeroasele degustari din Salon.

Salonul International de Vinuri din Timisoara VINVEST, editia a XV-a, este un eveniment de exceptie la care isi aduc contributia aproximativ 100 de parteneri si colaboratori. Co-organizatori sunt Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, Camera de Comert Industrie si Agricultura Timisoara, Asociatia de Cultura si Promovarea Vinului VINVEST. Timisorenii care vor trece pragul VINVEST sunt asteptati, in preajma Pastelui, cu vinuri, vinuri spumante, distilate, cidru, produse bio, senzationale oferte ale turismului viticol. (I.P.)

 

Leave a Reply