SENTINTA! Colonel de jandarmi condamnat la inchisoare de Tribunalul Militar Timisoara, dupa ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie de aproape 2 la mie

Judecatorii Tribunalului Militar Timisoara au decis condamnarea la inchisoare a unui ofiter superior de jandarmi, care a fost depistat in trafic, la volanul masinii personale, avand o alcoolemie de aproape 2 la mie.


Locotenent colonelul Boruga Ionel Petre, de la UM 0524 Drobeta Turnu Severin, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substante, prevazuta de art. 336 alin. 1, Cod penal.

In conditiile in care ofiterul din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinti nu are antecedente penale, judecatorii militari au hotarat sa-i aplice o pedeapsa minima, respectiv 10 luni de inchisoare, desi legislatia in vigoare prevede pana la 5 ani de detentie pentru asemenea fapte penale.

Totodata, s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, perioada in care ofiterul o serie de obligatii, printre care si prezentarea de cate ori este nevoie la Serviciul de Probatiune Mehedinti. Hotararea nr. 13/28.03.2018 nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare. (G.I.)

 

Leave a Reply