Suspect de terorism! Procurorii DIICOT au ridicat un roman de origine palestiniana care pregatea comiterea unor atentate

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism – Structura Centrala, la sesizarea Serviciului Roman de Informatii, efectueaza cercetari fata de un cetatean roman de nationalitate palestiniana, in varsta de 30 ani, suspectat de implicare in promovarea prin propaganda a unor mesaje radicale specifice unor organizatii teroriste din Orientul Mijlociu si instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.


In urma verificarilor intreprinse a rezultat ca suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate intr-o etapa avansata a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizatii teroriste din Orientul Mijlociu.

Persoana a promovat sistematic in mediul online idei, conceptii şi atitudini specifice unor entitati teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru actiunile derulate de organizatii teroriste din Orientul Mijlociu, accesand in mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalitati de a ajunge in Siria si de a comite atentate teroriste.

In cursul zilei de astazi procurorii DIICOT- Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate-Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism au efectuat o perchezitie la domiciliul suspectului situat pe raza judetului Ilfov, ocazie cu care au fost gasite şi ridicate documente, materiale de propaganda, medii de stocare si sisteme informatice.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art.33 al.1 lit e şi art. 33² alin. 4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. In cazul in care va fi gasit vinovat, tanarul risca pana la 12 ani de inchisoare.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei – Vlad Tepes. (V.E.)

 

Leave a Reply