BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

RECHIZITORIU! Interlopul care a atacat si ranit cu sabia un luptator din trupele SAS, trimis in judecata. Procurorii DIICOT au destructurat cea mai periculoasa banda infractionala din Bucovina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au finalizat ancheta in cazul unei dintre cele mai periculoase gasti de interlopi din Bucovina si, la data de 29.03.2018, au dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati, printre care si Hutuleac Alexandru, zis “Dutu”, autorul tentativei de omor asupra unui politist de la trupele speciale de interventie.

Acesta se afla in stare de arest preventiv si este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, ultraj prin tentativa la omor calificat, trafic de persoane, loviri sau alte violente si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Conform rechizitoriului, in dimineata zilei de 05.12.2017, inculpatul Hutuleac Alexandru a lovit cu o sabie, in zona cranio-cerebrala precum si in zona bratului stang, un agent de politie din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale a I.P.J. Suceava, cu scopul de a se sustrage de la urmarirea penala si de a impiedica efectuarea unei perchezitii la domiciliul sau. Politistul se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu si a fost lovit prin surprindere, in timpul patrunderii in locuinta inculpatului in vederea efectuarii perchezitiei domiciliare.

Urmare a loviturilor aplicate de catre inculpat, persoana vatamata a suferit mai multe rani grave in zona capului si a gambei stangi, echimoze si excoriatii, care au fost de natura sa-i puna viata in primejdie, pentru a caror vindecare a avut nevoie de 110 zile de ingrijiri medicale.

Tot in stare de arest preventiv a fost trimis in judecata si Perceac Razvan, acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, loviri sau alte violente si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Aceleasi infractiuni s-au retinut si in cazul lui Balici Catalin Valerian, zis „Ralph”, in lipsa, Lungoci Andrei Iulian, Beghean Beniamin Valentin, Jurovschi Leonard Dragos si Jurovschi Andrei Toader, ultimii aflati sub control judiciar.

Prin actul de sesizare s-a retinut ca incepand cu luna octombie  2016, inculpatii Hutuleac Alexandru, zis Dutu, Percec Razvan si Lungoci Andrei-Iulian au constituit un grup infractional organizat, la care in anul 2017 a aderat si inculpatul Balici Catalin Valerian, zis Ralph, grup specializat in comercializarea de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Incepand cu luna octombrie 2016, inculpatul Jurovschi Leonard Dragos si fratele sau, inculpatul Jurovschi Andrei-Toader, au aderat la grupul infractional organizat, avand rolul de a comercializa catre diversi clienti, in beneficiul acestora, importante cantitati cu substante psihoactive puse la dispozitie in acest scop de catre inculpatul Hutuleac Alexandru zis „Dutu” care primea  sumele de bani obtinute din respectivele tranzactii  iar cei doi inculpati o cota parte din sumele incasate.

Incepand cu luna august 2017, la grupul infractional organizat a aderat si inculpatul Beghean Beniamin Valentin care avea rolul de a comercializa substantele cu efecte psihoactive puse la dispozitie de catre inculpatul Hutuleac Alexandru, catre diversi clienti, urmand sa-i remita acestuia sumele de bani rezultate primind in schimb  o cota parte din respectivele tranzactii.

Din coroborarea mijloacelor de proba administrate in cauza, s-a retinut ca in perioada august 2016 – decembrie 2017 inculpatii Hutuleac Alexandru si Percec Razvan au vandut, impreuna cu ceilalti coinculpati, catre clientii de incredere, cantitatea minima de 1.667 pliculete cu substante cu efecte psihoactive, sub forma pulverulenta, destinate consumului prin prizare, cu pretul de 50 de lei/ plic.

In perioada 18.05.2017 – 28.05.2017, inculpatii Hutuleac Alexandru, Percec Razvan si Balici Catalin Valerian au lipsit de libertate, intr-un apartament din municipiul Iasi, o persoana vatamata pe care au supravegheat-o si au determinat-o sa comercializeze pliculete cu substante interzise, catre diversi consumatorii care o  abordau prin intermediul  telefoanelor  ce i-au fost puse la dispozitie in acest scop.

Intrucat persoana vatamata  nu a respectat dispozitiile trasate in prealabil, in noaptea de 23 spre 24.05.2017, inculpatii Hutuleac Alexandru si  Percec Razvan au descins in locatia respectiva si i-au aplicat, cu pumnii si picioarele, o serie de lovituri in zona fetei si abdomenului de natura a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligandu-l astfel, ca urmare a temerii insuflate pentru viata sa, sa comercializeze in continuare pliculete cu substante interzise.

Persoana vatamata a reusit sa fuga din apartamentul respectiv iar in perioada 29.05.2017 – 08.06.2017  a fost spitalizata, prezentand leziuni care a necesitat 54 – 55 zile ingrijiri medicale, cu incapacitate totala de munca pe aceasta perioada.

Dosarul a fost  inaintat spre competenta solutionare  Tribunalului Suceava. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: