BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

Ce spun jandarmii din Timisoara dupa “sechestrarea” suporterilor in afara stadionului la meciul UTA-Poli. “Transmitem felicitari membrilor galeriilor sportive!”

Scandalul de la meciul UTA-Poli provocat de refuzat gazdelor de a permite accesul pe stadion a suporterilor veniti de la Timisoara, desi toata lumea avea bilete perfect valabile, a fost sintetizat de Gruparea de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara de intr-un scurt comunicat de presa.

In ciuda faptului ca s-a pus in aplicare o masura abuziva, ilegala, a conducatorilor clubului din Arad, jandarmii din Timisoara considera ca misiunea de la Siria a fost indeplinita cu succes si felicita galeriile pentru sportivitate.

Nici nu avea cum sa fie altfel, cata vreme cei peste 300 de ultrasi veniti de la Timisoara au fost tinuti, efectiv, intr-un tarc de la marginea localitatii pe toata desfasurarea partidei.

Adica, pana in minutul 60, cand alb-violetii s-au retras de pe teren in semn de protest fata de abuzul conducatorilor aradeni.

Iata comunicatul integral al Gruparii Mobile de Jandarmi.

“Efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara au asigurat masurile de ordine si siguranta spectatorilor la meciul de fotbal ce a avut loc marti, 24 aprilie a.c., pe stadionul „Otto Greffner” din localitatea Siria, judetul Arad.

Premergator desfasurarii competitiei sportive, au fost organizate sedinte de cooperare la care au participat toate institutiile care au avut responsabilitati in buna desfasurare a manifestarilor, inclusiv s-au purtat discutii cu liderul galeriei ASU Politehnica Timisoara.

In conformitate cu prevederile legale si cu regulile stabilite de organizatorul competitiei, s-a anuntat punerea in vanzare a 80 de bilete, dintre care 70 pentru galeria echipei oaspete si 10 pentru oficiali. Jandarmii au stabilit dispozitivele de ordine si siguranta pe baza informatiilor existente, ca urmare a desfasurarii sedintei de cooperare ce a avut loc vineri, 20 aprilie.

Desi clubul UTA a dat comunicate de presa cu privire la numarul de suporteri care au acces in stadion, in ziua desfasurarii meciului au ajuns, in localitatea Siria, aproximativ 300 de suporteri timisoreni constituiti in galerie.

Pentru a preveni posibile incidente ce ar fi putut avea loc, s-a dispus instituirea unei zone securizate pentru suporterii echipei oaspete, la limita exterioara a zonei apropiate arenei sportive. Incidentele ce au avut loc sunt inerente situatiei tensionate, iar pentru aplanarea lor, jandarmii au utilizat mijloacele din dotare.

Precizam ca nu a fost necesara interventia in forta a jandarmilor si ca, pe timpul misiunii, nu s-au produs vatamari ale suporterilor ASU Politehnica Timisoara ca urmare a masurilor aplicate de jandarmi.

In prezent, la nivelul Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara, are loc analiza modului in care s-au desfasurat evenimentele, urmand a se stabili masurile ce se impun.

Cu acest prilej, transmitem felicitari membrilor galeriilor sportive, care au inteles ca o astfel de manifestare trebuie se desfasoare in deplina siguranta si au dovedit ca respecta prevederile legale si au un comportament civilizat”. (C.R.)

Sursa foto: Cornel Biholari / Pressalert

Leave a Reply

%d bloggers like this: