BREAKING NEWS! Un taximetrist din Lugoj a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit de doi adolescenti din Darova    Un transportator important din Timisoara, la un pas sa-si inchida firma din cauza abuzurilor la care este supus de un agent de la Politia Rutiera    ACS Dumbravita a promovat in divizia C la fotbal, dupa ce la baraj a trecut lejer de Viitorul Simian, din Mehedinti, cu scorul total de 11-0    Sindicatul EUROPOL protesteaza fata de decizia judecatorilor de a-l condamna pe fostul deputat Cristian Boureanu doar la 2 ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru ultraj si plata a 7.000 de euro     Agentia Terra Tourism, din Bucuresti, si-a anuntat partenerii si clientii ca nu-si mai poate onora obligatiile contractuale, ca va declansa procedura insolventei, si le-a recomandat sa se adreseze asiguratorului City Insurance    Fiul unui roman casatorit cu o indianca, Dinu Alex, din orasul Arumanoor, s-a sinucis dupa infrangerea Argentinei cu Croatia

Razboi total intre Primarie si Politie la Banloc! Primarul localitatii a sesizat conducerea IPJ Timis asupra abuzurilor sefului de post. “M-a amenintat ca voi fi executat pentru ca i-am facut familia sa planga!”

Abuzurile politistului din Timis care-si terorizeaza concetatenii cu amenzi si dosare penale, supranumit si Garcea de Banloc, au fost aduse, oficial, la cunostinta inspectorului sef Alin Petecel.

Primarul comunei Banloc, Lucian Trifonescu, a decis sa ceara interventia de urgenta a autoritatilor, pentru a preveni escaladarea razboiului aflat in stare latenta dintre agentul sef principal Florin Ciontea si comunitatea pe care ar trebui sa o slujeasca.

“Actiunile politistului Ciontea nu fac altceva decat sa blocheze activitatea institutiilor ce trebuie sa asigure mersul inainte al comunei si aduc grave prejudicii calitatii de politist. Daca pentru Politia Romana acest aspect nu deranjeaza, pentru comuna Banloc este esential de rezolvat, tinand cont de multitudinea problemelor pe care le avem de solutionat in favoarea cetatenilor”, se precizeaza in memoriul inaintat conducerii IPJ Timis, care pare pusa in fata unui nou caz Recas, cu un politist problema si un primar care apara comunitatea.

Doar ca in acel caz – care a dus la devoalarea raporturilor de obedienta dintre sefii Politiei si oamenii politici ai vremii, dar si sesizarea DNA cu un dosar de coruptie -, primarul Pavel Teodor a incercat sa rezolve problema pe cale politica, in timp ce Lucian Trifonescu urmeaza calea legala, a sesizarilor pe cale administrativa.

In cuprinsul memoriului regasim o serie de acuzatii grave la adresa sefului de post, Florin Ciontea, atitudinea sa discretionara in relatiile cu comunitatea din care face parte conturand imaginea unui autentic Garcea.

Asadar, ce anume i se reproseaza omului legii din Banloc? Isi paste cele 210 oi cu care apare in Registrul Agricol prin cimitirul satului si nu de putine ori oile invadeaza gradinile oamenilor. “O sa fie executat!”, a anuntat, politistul, masura pe care o va lua impotriva cetateanului care l-a reclamat, dupa ce a dat buzna, rosu de furie, in biroul primarului.

“Ulterior, Ciontea m-a amenintat si pe mine personal ca voi fi executat, pentru ca i-am facut familia sa planga, deoarece mi-am permis sa-mi exercit atributiunile de primar ales al comunei Banloc si i-am atras atentia cu privire la pasunatul oilor in locuri nepermise”, mentioneaza Lucian Trifonescu.

In toata aceasta perioada, primarul spune ca a fost abordat de cetatenii comunei, care i-au relatat aspecte care l-au determinat sa ceara verificarea disciplinara a acestuia.

“Dintre sesizarile verbale amintim betiile, abuzuri, batai in familie, pasunatul oilor in mod abuziv, amenintarea vecinilor, afirmatii de genul ca pixul si hartia sunt in mana lui”, mai relateaza edilul Banlocului. Paradoxal, dupa ce a sesizat toate aceste aspecte la seful Politiei Deta, Ionel Iacobescu, s-a trezit citat intr-un prim dosar penal, in care era acuzat de fapte ireale de coruptie, deturnare de fonduri europene si abuz in serviciu.

“Cu un astfel de politist, cum poate un demnitar local, ales sa conduca comunitatea, de care trebuie sa raspunda, sa-si indeplineasca misiunea”, se mai intreaba retoric primarul Lucian Trifonescu, in asteptarea unui raspuns concret, institutional, din partea conducerii IPJ Timis. Sindromul Recas trebuie depasit… (G.I.)

One Response to Razboi total intre Primarie si Politie la Banloc! Primarul localitatii a sesizat conducerea IPJ Timis asupra abuzurilor sefului de post. “M-a amenintat ca voi fi executat pentru ca i-am facut familia sa planga!”

  1. ana says:

    Nu lea plimbat cică lea dus pe lucerna și în plus e domeniu public toți au voie sa treacă părerea mea

Leave a Reply

%d bloggers like this: