BREAKING NEWS! Ministerul Educatiei a decis ca, de anul viitor, pentru elevii care vor luate note sub 5 la evaluarea nationala, va exista doar optiunea claselor profesionale sau profesionale duale, nu si a liceelor     Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

EXCLUSIV! Un alt avocat din Timis s-a transferat in baroul penalilor de la Mehedinti. Acesta a recomandat ofiterului de politie din dosarul bastanului Iulian Bot sa se apropie mai mult de procuroarea de caz, sa promoveze chiar o relatie de natura intima

Trimis in judecata in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, alaturi de fostul inspector sef Sorin Munteanu, fostul inspector sef adjunct Florin Bolbos si fostul sef al Economicului, Dumitru Pavel, avocatul Marin Bilc (foto), din Baroul Timis, a decis sa se asigure ca nu va fi exclus din profesie, in cazul unei condamnari la inchisoare.

Astfel, inainte ca instanta sa pronunte vreo solutie in acest dosar incendiar, fostul procuror trecut in avocatura a solicitat conducerii Baroului Timis sa-i aprobe cererea de transfer in Baroul Mahedinti. Solicitarea sa a fost luata in discutie la ultima sedinta a Consiliului Baroului Timis si a fost avizata pozitiv de decanul Sergiu Stanila si de ceilalti membri din forul de conducere al avocaturii timisene.

In aceste conditii, Marin Bilc va deveni coleg cu alti penali ai avocaturii locale, care in ultimii ani au migrat catre Baroul Mehedinti, unde profeseaza si in prezent, printre care Calin Ciprian Zamfirescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, Nicolae Tomus, fost judecator la Judecatoria Timisoara, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul Sex cu minore, dar si alti slujitori in roba ai Justitiei.

Se pare ca la Mehedinti este optionala legislatia care guverneaza profesia de avocat, Legea 51/1995, precum si Statutul avocatului, care stipuleaza excluderea din profesie in cazul unei infractiuni sau fapte penale ce il face pe avocat “nedemn de functie”.

Potrivit aceleiasi legi, (art. 14) “Este nedemn de a fi avocat: (…) a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei”.

In rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, inculpatul Bilc Marin este acuzat ca a pretins de la inculpatul Bot Iulian, liderul clanului Viscol, din Lugoj, mai multe sume de bani, primind de la acesta intre 6.000 si 7.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra ofiterilor de politie judiciara si asupra procurorului Viorica Flucsa, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care aveau in lucru dosarul de evaziune fiscala al celebrului tigan.

Avocatul i-a mai promis bastanului din Lugoj ca ii va determina pe acestia sa urgenteze administrarea probelor in cauza ce-l privea, asa incat solutia finala sa-i fie favorabila. In acest sens, i-a recomandat politistului de caz, comisarul sef Cosmin Canavea, care la vremea respectiva colabora cu procurorii DNA, sa intre in gratiile procurorului de caz pentru a rezolva problema in sensul dorit de “finantatorul” Iulian Bot.

“La finalul intalnirii, av. Bilc Marin i-a sugerat colaboratorului sa se apropie mai mult de procurorul de caz, sa promoveze relatii de prietenie si chiar intime cu aceasta, facand referire ca el cand a fost procuror asa proceda cu judecatorii (…). Recunoaste ca l-ar fi sfatuit pe Canavea sa se apropie de procuror si sa grabeasca administrarea probelor, iar daca a facut afirmatii care tin de alta natura, respectiv de viata intima, ar fi facut-o in gluma”, mentioneaza procurorii DNA in rechizitoriul de peste 400 de pagini in care descriu cu lux de amanunte complicitatile penale din justitia timisoreana. (G.I.)

Sursa foto: pressalert.ro

Leave a Reply

%d bloggers like this: