ACHTUNG! Masinile diesel fara Euro 6, interzise in orasele mari din Germania. Autoritatile din Hamburg au inceput sa monteze indicatoare rutiere care anunta restrictia

Autoritatile din Hamburg, al doilea oras ca marime din Germania, cu 1,8 milioane de locuitori, au inceput sa monteze indicatoare rutiere care anunta restrictii de circulatie pentru masinile diesel cu norma inferioara celei Euro 6.


Au fost montate peste 100 de indicatoare in zonele vizate, iar orasele germane au dreptul de a aplica interdictii in zone restranse si, cu timpul, aceste zone se vor extinde.

Masura intra in vigoare din data de 31 mai 2018, iar intr-o prima faza se va aplica doar pe doua strazi. Una dintre restrictii se va aplica pe Stresemannstrasse, pe o distanta de 1,6 km, unde va fi interzisa circulatia vehiculelor diesel de 3,5 tone si mai grele, iar cealalta pe Max-Brauer-Allee, pe un traseu de 580 metri. Ambele strazi sunt in cartierul Altona.

O decizie recenta a justitiei germane deschide calea pentru restrictii in multe orase. Mai exact, cea mai inalta instanta administrativa din Leipzig a hotarat, in luna martie, ca marile orase germane au dreptul de a interzice diesel-urile vechi. Aceasta hotarare poate sa afecteze 12-15 milioane de masini.

Interdictiile au fost criticate pe motiv ca ii vor face pe cei cu diesel-uri vechi sa ocoleasca zonele si sa polueze mai mult.

De cand s-a declansat scandalul Volkswagen, diesel-urile sunt in declin si in tot mai multe orase autoritatile vor sa interzica masinile diesel mai vechi. Exemple celebre sunt metropole precum Paris, Madrid, Mexico City si Atena, dar un capitol important al controversei se petrece in Germania.

Un grup de protectia mediului a dat in judecata autoritatile din Stuttgart si Duesseldorf pentru nivelul foarte mare de particule poluante din aer, iar instante locale au solicitat ca masinile diesel poluante sa fie interzise in orase cel putin in zilele in care nivelul de poluare este foarte ridicat. (M.I.)

2 thoughts on “ACHTUNG! Masinile diesel fara Euro 6, interzise in orasele mari din Germania. Autoritatile din Hamburg au inceput sa monteze indicatoare rutiere care anunta restrictia

  1. …si totusi…in aceste orase se circula si in prezent cu diesel atat euro 1,2,3,4 in continuare…Ma refer la masinile mici.Autoutilitarele de 3,5 t au restrictionat accesul numai pe cele doua strazi NU in tot orasul!In concluzie:calm nu faceti valuri ca nu e cazul!

Leave a Reply