PREMIERA! Curtea de Apel Timisoara a implementat o aplicatie IT de desemnare aleatorie a expertilor judiciari. “Este utilizabila la toate instantele din Timis, Caras-Severin si Arad”

Curtea de Apel Timisoara a implementat, incepand cu data de 21 mai 2018, in premiera nationala, o aplicatie electronica care  reprezinta un element de progres menit sa eficientizeze modul de derulare a procedurilor judiciare, in particular atunci cand se impune efectuarea unei expertize tehnice judiciare.


Astfel, aplicatia permite de indata obtinerea unei liste cu experti din oricare trei judete aflate in circumscriptia Curtii de Apel si din oricare specialitate (dintre cele existente in evidentele birourilor locale de expertize de la nivelul celor trei tribunale). 

De asemenea, aplicatia asigura de indata desemnarea aleatorie a unui expert din lista furnizata, in cazul in care partile nu convin asupra unui expert din lista generata de program.

Aceeasi aplicatie realizeaza de indata si automat instiintarea biroului local de expertiza cu privire la expertul desemnat, dosarul in care a fost desemnat, termenul de judecata fixat pentru intocmirea lucrarii si onorariul provizoriu stabilit in sarcina partii.

Aceeasi procedura de desemnare aleatorie este utilizabila si in cazul curatorilor si administratorilor judiciari, in litigiile care presupun prezenta acestora.

“Aplicatia este utilizabila la toate instantele arondate Curtii de Apel Timisoara, respectiv la absolut toate instantele de judecata din judetele Arad, Caras-Severin si Timis si a fost dezvoltata si testata cu succes, initial ca program pilot, la nivelul Tribunalului Arad”, ne-a comunicat judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al instantei banatene. (I.P.)

 

Leave a Reply