EXAMEN! Cine este avocata din Timis cu sanse maxime de a fi admisa direct in magistratura? Este singurul candidat care a trecut testul grila al preselectiei, din cei 25 prezenti la examen

Un nou dezastru pentru candidatii din Timis care au sustinut proba scrisa eliminatorie, de tip grila, la concursul de admitere directa in magistratura, care se desfasoara in perioada 20 martie – 2 iulie, la Bucuresti.


Din cei 25 de licentiati in Drept din Timis care au sustinut primul examen din acest concurs, in data de 20 mai, doar un singur candidat merge mai departe. Este vorba despre Zarcula Ines-Biliana (foto), avocat in Baroul Timis, care a reusit sa obtina un rezultat de exceptie; 85 de puncte din 100 posibile, fiind devansata doar de doua candidate, din Bucuresti si Cluj, care au trecut testul grila cu 90, respectiv 86 de puncte.

Reprezentanta Timisului merita felicitari, in conditiile in care doar 118 candidati au reusit sa obtina minimum 70 de puncte si sa fie declarati admisi, mergand mai departe spre testul de verificare a rationamentului logic, care va avea loc in data de 10 iunie, si interviurile finale.

In cazul in care va fi admisa in magistratura si va dori sa profeseze in zona de acoperire a Curtii de Apel Timisoara, avocata Zarcula Ines-Biliana va fi nevoita sa imbrace roba de procuror, in conditiile in care, la acest concurs, sunt oferite 3 posturi la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, 1 post la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita si 1 post la Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita.

Concursul de admitere directa in magistratura este organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, si se adreseaza licentiatilor in Drept cu o vechime de cel putin cinci ani intr-o functie de consilier juridic, avocat, politist judiciar, notar, executor judecatoresc sau mediator. (G.I.)

Leave a Reply