INCREDIBIL! Un avocat scos cu greu dintre valurile marii, la Mangalia, acuza salvamarii de purtare abuziva si cere daune de 40.000 de euro

Desi a fost salvat de la o moarte iminenta, dupa ce a ignorat steagul rosu arborat pe o plaja de pe litoralul Marii Negre si s-a aventurat in valurile imense si curentii puternici din larg, un avocat din Baroul Bucuresti a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia, in care face acuzatii halucinante de purtare abuziva si lipsire de libertate in mod ilegal.


Silviu Radu Luncan, 60 de ani, a solicitat nu doar condamnarea la inchisoare a salvatorilor sai, ci si obligarea la plata a 40.000 de euro cu titlu de daune.

Incidentul s-a produs, in 22 august 2016, pe o plaja din statiunea Mangalia, zi in care marea a fost extrem de agitata, motiv pentru care s-a arborat steagul rosu care interzice categoric intrarea in mare. De altfel, in acea zi au si fost sase cazuri de persoane inecate. In momentul in care s-a solicitat turistilor sa iasa afara din apa, mai cu seama ca tocmai disparuse un copil intre valurile marii si era cautat cu disperare, Silviu Radu Luncan a refuzat categoric sa se conformeze.

“Au intrat trei salvamari dupa el, i-a injurat, i-a impins, baietii s-au lasat pagubasi. Sustinea ca si-a platit concediul si ca nu-l intereseaza nimic. Vreo ora s-au chinuit salvamarii, dupa care au intrat cativa turisti de pe plaja, l-au luat si l-au adus la mal. A fost incatusat de un coleg de-al meu, pentru ca era recalcitrant”, a declarat un politist local, conform Adevarul.

Avocatul a sustinut in fata procurorilor ca a intrat in apa pentru a-si „face baia zilnica de doua ore in mare“. Spune ca a refuzat sa iasa din apa cand cei trei salvamari i-au cerut asta pentru ca, desi este un inotator experimentat, care a participat la campionate de inot, nu a depasit geamandura. Mai acuza faptul ca salvamarii l-au injurat si chiar i-ar fi aplicat cateva lovituri pe la spate si la picioare.

Cum era firesc, Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia a clasat dosarul, sub motivatia ca faptele nu exista. Silviu Radu Luncan a contestat solutia procurorilor, urmand ca dosarul sa intre pe rolul Judecatoriei Mangalia peste cateva zile, la termenul din data de 13 iunie.

Cei patru acuzati, salvamarii si politistul local, spun ca, dupa finalizarea procesului, se gandesc sa-i faca si ei o plangere turistului scos din apa, pentru tentativa de inducere in eroare a organelor judiciare.

Iar pe viitor, salvamarii sustin ca ii vor avertiza, ca si pana acum, pe turisti, insa nu vor mai insista sa salveze de la moarte pe cei care-i ignora. (Vlad Enciu)

Sursa foto: captura video Antena 3

Leave a Reply