Lovitura de teatru in dosarul coruptiei de la IPJ Timis! Curtea de Apel Timisoara obliga DNA sa refaca rechizitoriul, dupa ce a constatat ca mai multe probe au fost obtinute in mod ilegal (UPDATE)

Dupa cum era de asteptat, dosarul DNA referitor la coruptia de la varful IPJ Timis, in care au fost trimisi in judecata mai multi politisti si politicieni – printre care fostul inspector sef Sorin Muntean, fostul inspector sef adjunct Florin Bolbos si fostul secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici -, nu a trecut de “cenzura” camerei preliminare.


Dupa aproape doua luni de dezbateri, judecatoarea Anca Nacu, de la Curtea de Apel Timisoara a decis sa retrimita dosarul la parchetul anticoruptie, pentru ca in termen de 5 zile procurorii sa procedeze la inlaturarea fizica a unor probe, considerate nule sau obtinute in mod ilegal, si sa refaca rechizitoriul.

“Constata nulitatea interceptarii convorbirilor telefonice purtate de inculpatii Muntean Sorin, Pavel Teodor, Berzescu Doru Adrian, Milutinovici Eugen, Craciunescu Nicusor Marcel, Blederea Cosmin Ionut, Draghici Sorin, Garbaci Vasilica si Balc Marin. Mentine interceptarea convorbirilor ambientale privindu-i pe acesti inculpati”, este prima decizie a judecatorului de camera preliminara care loveste serios in rechizitoriul DNA Timisoara.

Mai mult, si jumatate din inregistrarile realizate cu tehnica personala de catre comisarul sef Cosmin Canavea, colaboratorul DNA din perioada anchetei, trebuie excluse din dosar.

“Constata nulitatea partiala a ordonantei de folosire a colaboratorului cu identitate reala Canavea Cosmin Florin emisa la data de 23.06.2015 de procurorul DNA din cadrul Serviciului Teritorial Timisoara in dosarul nr. 87/P/2015, cu privire la perioada ce excede celor 60 de zile pentru care se poate dispune aceasta masura, respectiv ce excede perioadei 23.06.2015 – 21.08.2015”, este o alta decizie a judecatorului, care demoleaza si mai serios rechizitoriul intocmit de fosta sefa a DNA Timisoara, Lavinia Macovei.

De remarcat ca, in virtutea acestei masuri, toate probele obtinute in perioada urmatoare, respectiv 21.08.2015 – 24.02.2016, termenul pana la care a fost folosit colaboratorul cu identitate reala, sunt considerate ilegale.

“Prezenta incheiere se comunica Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu dosarul de urmarire penala, pentru ca in termen de 5 zile sa procedeze la: inlaturarea fizica a probelor excluse din dosarul cauzei, inlaturarea referirilor din rechizitoriu la probele excluse si pentru a preciza daca mentine dispozitia de trimitere in judecata a inculpatilor sau solicita restituirea cauzei”, se precizeaza in decizia exploziva a Curtii de Apel Timisoara.

Sa mai spunem ca, tot prin incheierea din 5 mai, instanta a respins toate cererile si exceptiile formulate de inculpatii Bolbos Florin, Temu Marian Dorinel, Dinca Adrian, Toader Nicolae Constantin si Bejan Petrea.

Este posibil ca procurorii DNA sa nu suporte un asemenea afront procedural, respectiv distrugerea unei anchete care a durat nu mai putin de trei ani si corectura unui rechizitoriu de peste 400 de pagini, si sa conteste aceasta hotarare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (G.I.)

UPDATE! Curtea de Apel Timisoara a decis sa restituie la DNA cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 87/P/2015 si inregistrata la instanta sub nr. 329/59/2018/a1. Decizia judecatorului de camera preliminara Anca Nacu, de la termenul din 14 iunie, vine ca urmare a refuzului procurorilor anticoruptie de a elimina din dosar probele anulate de catre instanta prin Incheierea de sedinta din 5.06.2019. Dezinvestirea instantei de judecata in acest dosar nu este definitiva, putand fi contestata in trei zile de la comunicare.

 

8 thoughts on “Lovitura de teatru in dosarul coruptiei de la IPJ Timis! Curtea de Apel Timisoara obliga DNA sa refaca rechizitoriul, dupa ce a constatat ca mai multe probe au fost obtinute in mod ilegal (UPDATE)

  1. O proba este o proba. Nu conteaza de unde provine,daca demonstreaza o fapta.

  2. Prietene Stelica….se vede ca posezi “cunostinte juridice” luate de pe facebook…mai citeste codurile penale si eventual tratate de drept…o proba este o proba doar daca este obtinuta legal! altfel care este diferenta intre un infractor si un procuror daca amandoi incalca legea?

  3. Parerea mea, si cred ca sunt si in asentimentul lui nea Gica, este ca la baietilor astora ar trebui sa li se ridice pasapoartele, ca dupa cum zambeste ala din poza, tare mi-e ca o sa urmeze demersuri de extradare din Costa Rica a lui. Nu de alta, dar cica nea sorin , pe vremea cand era ascuns, ar fi pus ceva deoparte, numai ca a strans in moneda nationala a Republicii Botswana ….. (cautati pe goagle denumirea si veti intelege…)

  4. Alinutza Musat, esti penibila, pai ce treaba ai tu cu dosarul acesta sa ti faci reclama bre, care din poza sunt clientii tai fă proasto? Ia spune ne cu nume si prenume! Ai pus articolul pe fb cabinetului de avocatura de parca tu ai obținut solutia da’ nu iti vad numele in articol, fă proasta satului! Nu te mai da mare cu succesele altora, ca nu ti sade bine tuto!!

  5. Deci dacă are loc o crimă la criminal acasă,și tu îl filmezi la el în casă,nu este bună proba pentru că te aflai ilegal pe proprietatea privată a criminalului

  6. corect nu este legala…sau poate esti complice si-l filmezi ca sa te asiguri ca nu te da in vileag. Mai gandeste inaite sa postezi ceva sau macar fa-ti temele pana la capat…

Leave a Reply