EPITAF POLITIC! Demisia Roxanei Iliescu a intarit convingerea scriitorului Marcel Tolcea ca “scena politica e una dominata de mafioti, lichele si ticalosi”

Demisia Roxanei Iliescu din PMP Timis continua sa fie un subiect aprig discutat in politica locala, mai cu seama ca prefectul Eva Andreas inca nu si-a gasit timp sa emita ordinul care sa vacanteze mandatul de consilier judetean si sa permita PSD inceperea negocierilor pentru functia de vicepresedinte al CJT.


Cu siguranta, riscul de inundatii care incarca, in aceste zile, agenda reprezentantului Guvernului in teritoriu este un motiv plauzibil pentru amanarea despartirii Roxanei Iliescu de politica, insa, paradoxal, epitaful pe demisia tinerei avocate din partidul lui Traian Basescu este scris inca din primavara anului trecut.

Scriitorul Marcel Tolcea, unul dintre consilierii de imagine ai efemerului politician, deplange esecul doctrinar al Roxanei Iliescu si spune ca acest incident ii intareste convingerea ca “scena politica este dominata de mafioti, lichele si ticalosi”. Reluam o parte din articolul publicat de Marcel Tolcea in 5 februarie 2017, devenit cat se poate de actual abia in aceste zile…

“Poate ca va intrebati ce treaba am eu cu o asemenea poveste care, in fapt, nu face altceva decat sa reia eternul scenariu al puciurilor din clasa politica. Nu vreau sa fiu ipocrit si nici mincinos, asa ca recunosc ca ma leaga de Roxana Iliescu o amicitie mai veche. Dar nici acest amanunt nu m-ar fi determinat sa semnalez cazul Iliescu fiindca, in opinia mea, politicienii nu trebuie aparati, cainati, menajati. Chiar dimpotriva! Cine se baga in politica ar trebui sa stie ca va sta in bataia unui enorm ventilator cu rahat.

Ceea ce ma ingrijoreaza este puterea negativa a ceea ce i se intampla doamnei Iliescu in calitatea ei de om nou in politica. Da, om nou, fara trecut politic traseist, cu studii de Drept la Universitatea din Bucuresti si, in plus, persoana care a tinut vie filiala PMP in vremuri de restriste.

Ca unul care crede in fizionomie (uitati-va ce moace de Cro Magnon au unii dintre politicieni), observ ca Roxana Iliescu ilustreaza un alt fel de prezenta in peisajul timisorean. Daca debarcarea ei va fi acceptata la Bucuresti, esecul Roxanei Iliescu va fi un excelent material didactic pentru cei care ezita sa se implice in politica. Si, evident, pentru cei care bat la usa politicii fara sa aiba in spatele lor averi mai mult sau mai putin oneroase.

Fiindca, trebuie spus, Roxana Iliescu nici nu vine din lumea marilor afaceri, nici nu este afiliata vreunei „dinastii” politice.

Dincolo insa de evidenta mea simpatie pentru ea, as incheia observand ca fiecare ingenunchiere a tinerilor politicieni, indiferent de partid, nu doar umbreste increderea in lumea politica, ci, mai ales, intareste convingerea ca scena politica e una dominata de mafioti, lichele si ticalosi. (G.I.)

Leave a Reply