AVERTISMENT! Locuinta unui contrabandist de tigari din Maramures, atacata cu o grenada defensiva! “Ucrainienii au transmis un mesaj celor ce au uitat sa achite marfa”, spun oamenii

Rafuielile dintre contrabandistii de tigari din nordul tarii au degenerat, sambata seara, in jurul orei 21, cand locuinta familiei M.C., din localitatea Valea Viseului, a fost zguduita de explozia unei grenade ofensive.


Astfel, duminica dimineata, localitatea Valea Viseului, situata la 200 de metri de granita cu Ucraina, a fost impanzita de politisti si ofiteri SRI, care incearca sa afle cine a aruncat grenada.

Incidentul vine la nici 24 de ore dupa ce, vineri noapte, politistii de la Ocna Sugatag au reusit sa confiste peste 13.000 de pachete de tigari de contrabanda,

Din primele informatii, grenada a fost aruncata spre usa casei, insa, din fericire, in urma exploziei nimeni nu a fost ranit, dar usa a fost smulsa din tocul ei, in timp ce mai multe geamuri au fost sparte. Exista indicii ca grenada este de fabricatie ruseasca.

In localitate, oamenii vorbesc despre faptul ca “ucrainienii au transmis iar un mesaj, celor care au uitat sa achite tigarile de contrabanda”. Oamenii povestesc ca, in anul 2015, un incident similar s-a mai petrecut in sat. Atunci, locuinta unui alt localnic care se ocupa cu traficul cu tigari a fost atacata cu grenade ofensive, in incident fiind implicati si ucrainieni inarmati cu pistoale mitraliera Kalashnikov.

Politistii de la Maramures spun ca nu mai trece o zi, fara ca in zona orasului Viseu de Sus si a localitatilor din jur, sa nu aiba loc un eveniment in care sa fie implicata lumea interlopa, a carei singura sursa de venit este traficul cu tigari ilegale.

”Situatia e scapata de sub control. Nu se mai poate asa. Anumiti politisti din zona sunt pe mana cu traficantii. Altfel nu se explica cum se pot intampla astfel de cazuri, deosebit de grave”, spune un politist de la IPJ Maramures. (V.E.)

Leave a Reply