CULISE! Decizie grea in PMP Timis, dupa demisia Roxanei Iliescu. VEZI cine este in pole-position pentru preluarea mandatului de consilier judetean

Demisia avocatei Roxana Iliescu din PMP Timis, la pachet cu mandatul de consilier judetean si functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, a avut un efect neasteptat asupra unora dintre membrii de partid care nu si-au mai facut simtita prezenta in activitatea filialei de ani de zile.


Brusc, si-au amintit ca, la alegerile locale, au fost inscrisi pe lista candidatilor pentru Consiliul Judetean, astfel ca, mai direct, mai prin interpusi, au inceput sa revendice mandatul de consilier judetean abandonat de Roxana Iliescu.

Cea mai indreptatita sa revina in Consiliul Judetean Timis, unde a mai fost in perioada 2012-2016, ar fi medicul cu stagii de pregatire politica in PDL, PNL si PMP, Georgeta Rus.

Domnia sa, insa, in perioada in care Roxana Iliescu se juca de-a demisia, a apucat sa anunte ca a promis celor mai dragi persoane din viata sa ca nu va mai merge pe o functie de consilier judetean.

“Ar trebui sa fiu cea mai grabita sa ii iau locul in Consiliul Judetean Timis. Daca eram cumintica, docila, lingusitoare, eram pe pozitie foarte eligibila la PNL, iar acum aveam deja jumatate din acest mandat de consilier judetean. Ii indemn pe cei care isi bat capul acum cum sa ma sunteze, ca sa urce ei in aceasta functie, sa stea linistiti. Eu nu merg pe functia de consilier judetean, am promis celor mai dragi persoane din viata mea ca nu voi face asta. Efemerele functii politice le las altora, care nu au o viata asa implinita ca a mea, ca mi-e mila de ei cat se agita”, a anuntat Geta Rus, intr-un text plin de rautati postat pe Facebook.

Chiar daca, statutar, ar fi indreptatita sa revendice mandatul de consilier judetean, chiar daca nu a mai trecut pe la partid de o buna perioada de timp, putem spune ca Geta Rus s-a descalificat singura.

In conditiile in care profesorul universitar Radu Sumalan, locul patru pe lista, nu pare interesat de aceasta demnitate din administratia judeteana, sau cel putin asa se vehiculeaza in interiorul partidului, apare “dreptul” candidatului de pe locul cinci de a revendica mandatul.

Sorin Cociobea (foto 2), un apropiat al secretarului general al PNL, Alin Popoviciu, a ales, intre timp, sa treaca in ALDE Timis, desi, public, nu a renuntat la calitatea de membru al PMP.

Dar, conform regulilor politicii mioritice, imediat dupa semnarea unei adeziuni la un alt partid, pierzi, de drept, calitatea de membru in formatiunea de unde ai plecat.

In ciuda eforturilor noastre de obtine un raspuns din partea ALDE Timis, printr-o cerere pe Legea 544 adresata deputatului fara CV Marian Cucsa, liderul filialei, acesta nu s-a sinchisit sa ne raspunda.

“Ii cer public domnului Sorin Cociobea sa-si precizeze apartenenta politica, la PMP sau la ALDE. Stim ca a participat la intruniri ale Aliantei, ca ar putea fi candidatul ALDE la functia de primar al comunei Fibis. Fair-play-ul in politica interzice jocul la doua capete si obliga la clarificarea acestei chestiuni”, precizeaza presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

In conditiile in care cei trei potentiali candidati la preluarea mandatului Roxanei Iliescu se vor dovedi neeligibili – intrucat, asa cum s-a pronuntat Cornel Samartinean, sunt mai mult sau mai putin oameni ai partidului si exista riscul sa nu faca politica PMP -, sansa ar putea sa-i surada lui Costea Marian, presedintele filialei PMP Lugoj, aflat pe locul sase. Sau rebelului Catalin Regea, locul sapte pe lista, fostul sef interimar al PMP Timisoara, om de casa al Roxanei Iliescu, care a cazut in dizgratie, in ianuarie 2017, dupa emiterea unei neverosimile teorii a “viermilor”, cu aluzii stravezii chiar si la presedintele Traian Basescu.

La aproape trei saptamani de la plecarea Roxanei Iliescu din partid, inca e greu de previzionat cine va ocupa fotoliul liber de consilier judetean al PMP, alaturi de imperturbabilul Dorin Candea… (Mara Ion)

One thought on “CULISE! Decizie grea in PMP Timis, dupa demisia Roxanei Iliescu. VEZI cine este in pole-position pentru preluarea mandatului de consilier judetean

  1. Cine este Georgeta rus? Aia care si a pus copilul la poliție ca sa scape ea? Halal mama si curat politician

Leave a Reply