Toti candidatii la sefia DNA, printre care si procurorul timisorean Cristian Lazar, au cazut examenul cu ministrul Tudorel Toader

Cum era de asteptat, ministrul Justitiei a refuzat toate cele patru candidaturi la sefia DNA, printre care si cea a procurorului timisorean Cristian Lazar, vazut ca favorit la preluarea functiei din care a fost demisa Laura Codruta Kovesi. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, procedura de selectie pentru numirea unui procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie va fi reluata, iar pana atunci procurorul Anca Jurma va asigura interimatul la sefia acestei unitati de parchet.


”Nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale”, este motivul invocat de Tudorel Toader pentru refuzul de a-l nominaliza pe vreunul dintre cei patru candidati.

Iata comunicatul oficial:

Anunt rezultat procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie Ministerul Justitiei a organizat, in perioada 09 – 27.07.2018, procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Selectia s-a desfasurat in conditiile prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in conformitate cu Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Standardele de evaluare a interviului sustinut in cadrul selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale.

In urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmând a fi reluata”.

Reamintim ca cei patru candidati care nu au intrunit pretentiile de transparenta manageriala a ministrului Toader au fost Florentina Mirica, sefa Directiei de combatere a coruptiei din DNA, Marius Iacob, procuror-sef adjunct al DNA, Elena Grecu, sefa Biroului Juridic din cadrul DNA, si Cristian Lazar,  adjunctul sefului Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (G.I.)

Leave a Reply