BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

ILEGAL! Protest PMP impotriva pensiilor speciale. “O forma mascata de mita electorala, intrucat se incalca principiul contributivitatii”, sustine liderul PMP Timis, Cornel Samartinean

Liderii organizatiilor PMP din toata tara au declansat, in ultimile zile, o campanie sustinuta impotriva pensiilor speciale acordate alesii locali de catre guvernarea PSD-ALDE, vazute ca o forma mascata de mita electorala, in perspectiva alegerilor locale de peste doi ani.

In paralel cu atacarea la Curtea Constitutionala a acestei legi, care incalca principiul de baza al contributivitatii, PMP pregateste un proiect de lege, care va fi depus in Parlament la inceputul lunii septembrie, pentru eliminarea sistemului de pensii speciale.

“Cat mai curand posibil o sa facem front comun toti parlamentarii si vom declara la unison renuntarea la aceste pensii speciale, la care noi spunem ca este un furt, ca este o mita electorala. Spunem un nu hotarat pensiilor speciale. Un nu celor care vin si isi doresc sa ia mai multi bani decat contribuie. Un nu celor care cred ca li se cuvine drepturi mai drepturi mai deosebite, mai speciale decat altora care de-alungul vietii contribuie la fondul de pensii”, a declarat presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

In aceeasi nota, de combatere a legii privind recompensarea alesilor locali cu pensii ilegale, se mentin si discursurile altor lideri PMP din tara.

“Singurul mod in care trebuie calculata o pensie trebuie facut in baza contributiei fiecarui cetatean care lucreaza la statul roman. De asemenea, este total incorect fata de cei care lucreaza in mediul privat, care nu beneficiaza de pensii speciale. Deci, legea trebuie sa fie general valabila pentru toti. Fara pensii speciale”, a declarat liderul PMP Iasi, deputatul Petru Movila, in timp ce omologul sau de la Neamt, Bogdan Gavrilescu, a dezvaluit ca legea care va fi depusa in Parlament va sustine plata pensiilor speciale doar catre veteranii de razboi.

De asemenea, primarul PMP al orasului maramuresean Ulmeni, Lucian Morar, a anuntat ca va semna o declaratie notariala pe care o va trimite la Casa de Pensii pentru renuntarea la pensia speciala, in cazul in care legea care ii va permite acest beneficiu banesc va intra in vigoare.

“Sunt primul primar din tara care nu doreste aceasta pensie speciala. Consider ca este imoral, incorect si nedrept ca noi, alesii locali, sa beneficiem de ele. Sunt foarte multi pensionari care au muncit o viata intreaga, in conditii grele, iar acum au pensii de sub 1.000 de lei. Consider ca trebuie sa se ia in considerare principiul contributivitatii si sa lasam la o parte privilegiile”, a declarat Lucian Morar. (Mara Ion)

One Response to ILEGAL! Protest PMP impotriva pensiilor speciale. “O forma mascata de mita electorala, intrucat se incalca principiul contributivitatii”, sustine liderul PMP Timis, Cornel Samartinean

  1. vasile neaosu says:

    Da?Va referiti si la pensiile magistratilor,sau va scuipati si voi in san,ca si psd-ul si va spuneti ptiu drace,numai de alea nu ne luam?Faceti ca d-na Olguta….plafonati pensiile de 3500 de lei si va stresati cat ar putea creste ele prin actualizare,dar nu aveti nimic de spus despre pensiile de 40.000 lei care se actualizeaza in continuare in raport cu salariile?Nu mai invocati decizii ale CCR,ca nici o decizie nu spune cum se calculeaza anumite categorii de pensii…Doar frica le face intangibile….

Leave a Reply

%d bloggers like this: