SMART PARKING! Premiera nationala la Timisoara. Lansarea primei solutii din Romania pentru parcari inteligente (P)

Prima solutie din Romania pentru parcari inteligente cu aplicatie mobila, integrata cu Google Maps si afisare a locurilor disponibile in timp real, este disponibila in Timisoara.


Stiati ca in orasele aglomerate aproximativ 30% din trafic este generat de cautarea unui loc de parcare?

ZTE in cooperare cu Primaria Timisoara si Timpark, pun la dispozitie cetatenilor o solutie-pilot pentru parcari inteligente chiar in centrul orasului Timisoara, in Parcarea I Huniade.

Astfel, cetatenii vor beneficia de o experienta noua, vizualizand live (in timp real) pe telefonul mobil (https://play.google.com/store) disponibilitatea locurilor de parcare in locatia unde intentioneaza sa parcheze, putand astfel economisi combustibil si timp.

Cei ce nu au instalata momentan aplicatia mobila (https://play.google.com/store)  vor fi informati de disponibilitatea locurilor, inca de la intrarea in parcare, cu ajutorul semnalizatorului „Locuri Libere”.

Sistemul de parcare inteligenta consta din senzorii instalati in asfalt pentru detectia autoturismelor. Acestia comunica wireless cu concetratoarele aflate pe stalp si alimentate cu energie solara. Concentratoarele comunica, la randul lor, wireless cu serverul, care ne informeaza prin intermediul aplicatiei disponibilitea locurilor si ruta cea mai scurta catre un loc disponibil.

Plata parcarii se poate face in continuare prin SMS, prin salvarea numarului autoturismului in contul utilizatorului si prin selectarea optiunii corespunzatoare zonei de parcarea. (I.P.)

Leave a Reply