BREAKING NEWS! PSD Timis a decis, prin vot deschis in CEJ, sa se alature reformistilor din partid si sa sustina schimbarea liderului maxim Liviu Dragnea    Avocatul politistului Gheorghe Jurca a contestat abuziv componenta completului de judecata de la Curtea de Apel Timisoara, din care facea parte si sotia sefului DIICOT, care a fost investit sa solutioneze recursul intr-un dosar de presa     Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni a convocat o sedinta de urgenta cu angajatii institutiei, in tentativa de a-i opri de la declansarea grevei generale    Profesorul Francisc Szabo, de la Liceul Teoretic "Bartok Bella" Timisoara, spune ca profesorii din ciclul gimnazial au acceptat umilinta Ordonantei 9/2018 si au decis sa intre si ca "necalificati" la orele de limba romana     Doi tineri din Arad au fost prinsi in flagrant de ofiterii de la Combaterea Crimei Organizate in timp ce vindeau cannabis in Timisoara     Un agent de la Politia Rutiera Craiova a ajuns la spital, dupa ce a fost batut cu telefonul mobil de un sofer nervos, oprit pe strada cu focuri de arma

Cersetorii Timisoarei, saltati si bagati in duba de Politia Locala! Peste 600 de persoane care apelau la mila publica au fost depistate de la inceputul anului pe strazile viitoarei Capitale Culturale a Europei

In ultimile trei zile, politistii locali din Timisoara au depistat nu mai putin de 29 de cersetori si oameni ai strazii care apelau la mila publica, in zone precum Parcul Dacia, Piata 700, Calea Martirilor, Calea Aradului, Piata Badea Cartan, dar si in Piata Unirii, Victoriei, V.V. Delamarina sau Marasesti.

Acestia au fost preluati de patrulele auto care monitorizeaza acest fenomen social si condusi la sediul Politiei Locale, unde au fost verificati si introdusi in baza de date, apoi predati la centrul social de pe strada Telegrafului, iar minorii condusi la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si la centrul de pe strada Ioan Slavici.

Intr-un comunicat al Politiei Locale Timisoara se mentioneaza ca, fata de anul trecut, numarul cersetorilor si oamenilor strazii a scazut simtitor, in special in zona centrala, multi dintre cei aflati in aceasta situatie retragandu-se spre zonele mai marginase.

Cu toate acestea, indiferent unde se afla, politistii locali ii preiau din strada, totodata oamenii legii facand un nou apel catre cetateni sa nu le mai ofere bani, deoarece in acest fel ii mentin in strada. Mai mult, “generozitatea” pietonilor atrage in Timisoara cersetori din alte zone ale tarii.

Multi dintre acestia sunt consumatori de alcool si de substante precum autolacul, unii au probleme din punct de vedere medical, motiv pentru care sunt deseori agresivi.

Potrivit legii, politistii locali au ca atributii preluarea lor din strada si predarea catre centrele sociale in vederea reintegrarii in societate, desi, dupa cum se mentioneaza in comunicat, acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza faptului ca acestia nu doresc sa ramana in centre si sunt gasiti in mod repetat in strada.

“Politistii locali continua actiunile zilnice pentru descurajarea si diminuarea acestui fenomen, sprijinul populatiei fiind esential in constientizarea faptului ca nu trebuie sa le ofere bani deoarece din acesti bani nu se intretin ci ii folosesc pentru a-si cumpara alcool sau substante halucinogene”, precizeaza reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

De la inceputul anului, politistii locali au preluat din strada nu mai putin de 627 persoane, din care 557 adulti si 70 de minori. (Mara Ion)

 

One Response to Cersetorii Timisoarei, saltati si bagati in duba de Politia Locala! Peste 600 de persoane care apelau la mila publica au fost depistate de la inceputul anului pe strazile viitoarei Capitale Culturale a Europei

  1. Stelian Szana says:

    Adica nu a scazut. S-au retras in alte zone. Dar shi minciuna-i vorba.

Leave a Reply

%d bloggers like this: